EVENIMENTE


Energie solara fotovoltaica

Electric Up un nou program pentru fotovoltaice

Guvernul a adoptat programul “Electric Up”, firmele tip IMM-urile din domeniul HoReCa pot accesa o finanţare nerambursabilă în valoare de maxim 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice şi a staţiilor de încărcare electrice.

Grecia | Două centrale fotovoltaice in municipiul Megalopolis

PPC Renewables SA, o unitate de utilitate greacă a PPC SA, a deschis o licitație pentru construcția a două parcuri solare în Grecia, în valoare totală de 50 MW.

ACCIONA inaugurează prima centrală fotovoltaică plutitoare conectată la rețea în Spania

Guillermo Fernández Vara, președintele Juntei (Guvernul regional) din Extremadura și președintele ACCIONA, José Manuel Entrecanales, au inaugurat prima instalație solară fotovoltaică plutitoare conectată la rețea în Spania pe rezervorul Sierra Brava (Extremadura).


TED Agro şi TED Farm vor să instaleze 534 de panouri fotovoltaice

TED Agro şi TED Farm vor să instaleze 534 de panouri fotovoltaice, pe o suprafaţă de 1.000 mp, pe acoperişul unităţilor TED Agro şi TED Farm din Roman, judeţul Neamţ. valoarea investitiei se va ridica la 150000 de euro.


Alte stiri

Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice

Ministerul Mediului, Apelor  și Pădurilor a anuntat lansarea unui Programul  privind  creșterea  eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ, finanțat  din  Fondul  pentru Mediu.  Prin  acest  program școlile  și  grădinițele  din România pot fi izolate termic și eficientizate energetic.

Forumul România Eficientă: Ce școli vor fi renovate prin cel mai mare proiect privat de eficiență energetică

În ciuda contextului dificil creat de pandemie, programul România Eficientă, lansat în iunie 2019 și derulat de Energy Policy Group (EPG) în parteneriat cu OMV Petrom, va susține renovarea aprofundată a unui număr de cinci școli din localitățile Băicoi, Ovidiu, Cristuru Secuiesc, Drobeta-Turnu Severin și Vaslui.

Blue Pearl Energy lansează o platformă europeană inovatoare pentru servicii energetice B2B, susținută de DWS

Blue Pearl Energy a anunțat lansarea platformei sale europene inovatoare de servicii energetice, dedicată oferirii de soluții complete de eficiență energetică pentru clădirile publice, comerciale și industriale. Conceput pentru a oferi o alternativă marilor companii energetice, Blue Pearl Energy a dezvoltat un model de afaceri original, al cărui scop este de a crea o rețea europeană puternică de IMM-uri specializate în diverse domenii ale serviciilor energetice pentru clienții din sectorul privat și public. 

  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
Energie hidro

Perspectivă prin digitalizare - Eveniment web expert VGB „Digitalizare în hidroenergie 2020

Generarea de energie electrică din surse regenerabile de energie în România se bazează în mare parte pe hidroenergie. Se preconizează că importanța sa va crește în următorii ani. Digitalizarea industriei hidroenergetice aduce perspective pozitive suplimentare în ceea ce privește generarea de energie electrică și rentabilă. Inovațiile și noutățile tehnice, în acest context de digitalizare, ajută în acest proces.

Hidroelectrica a modernizat si pus in functiune statia de 110/6/0,4kV aferenta Statiei de Pompe Petrimanu

Hidroelectrica a pus in functiune statia de 110/6/0,4kV din cadrul obiectivului de investitii ”Modernizare statie de 110/6/0,4kV aferenta Statiei de Pompe Petrimanu”.

Energie eoliana

Construcția parcului eolian Zhanatas de 100 MW în sudul Kazahstanului

Semnarea unui acord sindicalizat de 95,3 milioane USD pentru a sprijini construcția parcului eolian Zhanatas de 100 MW în sudul Kazahstanului, marchează o etapă majoră în diversificarea surselor de energie.

Vestas obține o comandă record din Polonia

Vestas are asigurata o comandă de 36 MW cu ELAWAN Energy pentru patru proiecte atribuite la licitația poloneză de energie eoliană-solară din decembrie 2019.

Biocombustibil

Webinar Aprovizionarea cu biomasă in sud-estul Asiei: îndeplinirea și întreruperea contractelor, 27 mai 2020

În cadrul acestui webinar #CMTBiomass, am invitat 5 furnizori cheie din Malaezia, Thailanda, Vietnam și Indonezia să ni se alăture în cadrul acestei discuții cu privire la lanțul regional de aprovizionare cu biomasă SEA și perspectivele din piețele cererii din Japonia și Coreea de Sud, care au o întrerupere a producției provenita din pandemia Covid-19.

Conferința Europeană de Peleți 24 - 25 februarie 2021 Austria

Europa are obiectivul ambițios de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Acordul verde și Legea UE privind clima sunt primii pași concreți. Bioenergia este un pilon cheie al tranziției energetice europene și globale și poate contribui, de asemenea, la creșterea economică.

Targuri si expozitii

MENA Energy Meet - Virtual Expo și Summit 2020

MENA Energy Meet - Virtual Expo and Summit, care va avea loc în perioada 02-03 noiembrie 2020. Ne-am angajat să păstrăm acest eveniment prin implicarea tuturor participanților prin interacțiuni live și întâlniri directe de la unu la unu prin utilizarea celor mai noi tehnologii de evenimente virtuale disponibil astăzi.
 

MENA Energy Meet 2020

MENA Energy Meet este locul de întâlnire virtual ideal pentru părțile interesate din domeniul energiei la nivel mondial și regional, directorii de nivel C, experți din industrie, factorii de decizie, factorii de decizie și oficialii guvernamentali din întregul lanț valoric pentru a se angaja în dialog, a discuta provocările actuale și oportunitățile de afaceri dezvolta strategii de piață, împărtășește cunoștințele lor, abordări deliberate și identifică soluții menite să contureze viitorul sectorului energetic.

Videoconferinţa “Energia în priză” - ediţia a VIII-a - 2020

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), organizează videoconferința “Energia în priză” , ediţia a VIII- a, în data de 24 septembrie 2020, începând cu ora 09:30.

CELE MAI ...
----------
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design