EVENIMENTE


Piata geotermala mondiala va atinge in acest an 12 mld. de dolari

Cu ocazia Summit-ului Global pentru Energie Geotermala de la Jakarta (Indonezia), a fost dat publicitatii un studiu din care reiese ca piata energiei geotermale va ajunge sa valoreze in 2012 peste 12 miliarde de dolari.

Pe masura ce resursele traditionale de combustibili fosili se diminueaza, iar preturile lor cresc, energiile regenerabile devin o perspectiva mult mai atractiva si mai competitiva din punctul de vedere al costurilor.

Energia geotermala, indiferent ca este folosita pentru a produce electricitate prin intermediul unei turbine sau folosita direct pentru incalzire, are un potential considerabil de crestere datorita abilitatii sale de a livra energie in mod constant.

Compania Visiongain, cea care a elaborat studiul, a calculat ca piata energiei geotermale va ajunge sa valoreze 12,94 miliarde de dolari la sfarsitul anului 2012. Aceasta cifra include atat cheltuielile pentru construirea de centrale geotermale in scopul producerii de electricitate, cat si cele ocazionate de  instalarea pompelor de caldura geotermale, sistemelor regionale de incalzire si a altor aplicatii care utilizeaza in mod direct subpiata geotermala. 

Acest nou raport explica in ce maniera se va dezvolta piata ca si sector care valoreaza miliarde de dolari, aratand evolutiile energiei geotermale la nivel global, incluzand si analizele la nivel regional si pe anumite tari, atat pentru partea de electricitate, cat si pentru cea de uz direct a acestei piete. 

Studiul acopera toate companiile mari din aceasta industrie si include ultimele evolutii ale contractelor, cele mai noi parteneriate si cele mai semnificative progrese la nivel tehnologic. O cantitate uriasa de informatie a fost analizata pentru a oferi o perspectiva clara cu privire la modul cum va evolua piata de energie geotermala in urmatorii 10 ani.

Raportul include 158 de tabele si grafice care cuantifica in detaliu piata energiei geotermale si include doua interviuri originale cu unele companii implicate in aceasta industrie a energiei geotermale. In plus, studiul mai ofera si o analiza a fortelor, slabiciunilor, oportunitatilor si amenintarilor pe care aceasta piata le va avea de infruntat in urmatorii 10 ani si ofera profilele a 23 de companii de top din acest sector. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design