EVENIMENTE
NaturEnergy » Biocombustibil
Biocombustibil

"ExpoBiomasa" isi primeste si anul acesta vizitatorii cu noi inovatii

    Targul “ExpoBiomasa 2017” are drept tematica utilizarea biomasei pentru producerea de energie. Competitorii vor putea prezenta inovatii in ce priveste utilizarea Biomasei pentru producerea de Energie, Aplicabilitatea Biomasei in domeniile agricol si forestier, Echipamente pentru sortare, stocare si uscarea Biomasei, etc.


Organizarea Expobiomasa 2017 este deja aproape de final

Desi mai e mult pana in luna Septembrie 2017, cand se va desfasura urmatoarea editie a targului Expobiomasa, organizatorii spun ca deja peste 75% din locurile disponibile pentru expozitie au fost rezervate catre companii din 13 tari diferite. Acest eveniment este deja un important punct de reper pe harta sustenabilitatii si a sectorului de incalzire si racire curate, asadar interesul pentru expozitie a crescut constant in ultimii ani, ajungand in prezent in top 5 cele mai relevante evenimente la nivel mondial.

Primul tip de combustibil solar pentru avioane a fost produs in laborator

Primul tip de combustibil solar pentru avioane a fost produs in laboratorProiectul de realizare a unui prototip de combustibil solar pentru aeronave poarta denumirea de “Solar-Jet”, iar combinatia este de apa si dioxid de carbon, in conditii de lumina solara concentrata ca sursa de energie cu temperatura ridicata.

Lucrarile de cercetare din cadrul proiectului sunt finantate de catre Uniunea Europeana, iar recent s-a obtinut in premiera la nivel mondial un tip de combustibil “solar” pentru aeronave, care are la baza apa si CO2.

Lucrarile la o noua centrala de bioetanol in Ucraina avanseaza

Compania de cercetare si dezvoltare Zarya a inceput deja lucrarile de punere in practica a proiectului de constructie a unei noi centrale de producere a bioetanolului in Ucraina, investitie care se ridica la peste 41 de milioane de euro.
Cercetatorii din cadrul acestui proiect spun ca centrala va produce bioetanol cu o concentratie a etanolului de 99%, iar ca produse secundare va furniza dioxid de carbon si cereale uscate cu solubili (DDGS), un furaj din cereale rezultat in urma procesului de distilare.

Biogaz din deseuri alimentare si in urma procesarii pestelui

Biogaz din deseuri alimentare si in urma procesarii pesteluiO companie din Olanda si-a propus ca scop “Misiunea zero” de sustenabilitate, intentionand ca toate fabricile sale sa devina neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO2 si al deseurilor.

Astfel, reprezentantii sai au semnat un contract cu un furnizor de energie sustenabila pentru livrarea de biogaz produs din deseuri “verzi” certificate provenind din industria alimentara si din procesarea pestelui.

Biocombustibil
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design