EVENIMENTE






Ultimele aparitii pe piata energiei solare - Toshiba, Arava si AUO

Toshiba a anuntat ca intra pe piata energiei fotovoltaice, alaturandu-se gigantilor precum Sharp si Sanyo, care ocupa deja o pozitie importanta pe piata. Dar se pare ca Toshiba va servi mai mult piata industriala decat cea comerciala sau rezidentiala. Companii precum Sharp si Sanyo fabrica in special panouri solare pentru acoperisuri care pot alimenta orice, pornind de la o casa si pana la o fabrica. Toshiba, pe de alta parte intentioneaza sa construiasca centrale bazate pe energia fotocelulelor.
Prin urmare, Toshiba isi va stabili departamentul fotovoltaic in cadrul unitatii sale ''Distributia transmisiei si sisteme industriale'', o divizie care lucreaza deja cu tehnologie de distributie a energiei la scara industriala. Asta inseamna ca oamenii care vor proiecta aceste centrale fotovoltaice au deja o experienta vasta cand vine vorba de inmagazinarea si distributia energiei.
Acesta este un lucru bun pentru viitorul industriei energetice bazata pe fotocelule. Este inca neclar daca cea mai buna solutie  este ca energia fotovoltaica sa fie direct distribuita sau sa functioneze ca o sursa de energie centralizata (ex. cand si unde este mai eficient sa amplasam panourile solare: pe acoperisuri sau sa construim mari centrale in desert). Dupa cum s-a mentionat, Sharp merge cat de mult se poate dupa modelul distributiei directe a energiei. Poate ca Toshiba va merge pana la limite cu modelul centralizarii energiei.

sursa: http://www.ecogeek.org

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice




  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA








DK Expo



















Real Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design