EVENIMENTE


Eficienta energetica

Consumul de energie pe cap de locuitor este cu 50% mai mare in Romania decat in Polonia, fiind de 7 ori mai mare decat media in Uniunea Europeana
 
Optimizarea consumului de energie adică eficienţă enrgetică a devenit la ora actuală una din principalele preocupări ale omenirii la nivelul intregului mapamond. Odată cu prima criză petrolieră de la inceputul anilor 70 societatea umană a inceput să conştientizeze din ce in ce mai mult necesitatea elaborării unei strategii susţinute de creştere a eficienţei de utilizare a energiei şi de implementare a programelor de eficienţă energetică pe fondul diminuării ingrijorătoare a rezervelor combustibile fosile ale Terrei. In ora actuală putem vorbi de o politică energetică mondială şi de o strategie concentrată de reducere a emisiilor poluante totodată şi de valorificare pe scară tot mai largă a resurselor energetice regenerabile, aşa-numitele energii curate sau energii neconveţionale, o alternativă la actualul sistem de valorificare energetică a rezervelor combustibile ale Terrei.
 Pentru dezvoltarea economica a Romaniei sunt necesar restructurarea sectoarelor energiei si a industriei energointensive prin diminuarea pierderilor, cresterea productivitatii si promovarea tehnologiilor care permit scaderea consumului energetic.


 Programul guvernamental pentru incurajarea conservarii energiei in locuinte are drept scop asigurarea maririi confortului prin folosirea eficienta a energiei. Programul prevede reducerea intensitatii energetice cu  22,5% pana in 2010. Etapele vizate includ:
- cresterea constientizarii si motivarea populatiei prin educatie;
- promovarea termoficarii prin utilizarea cogenerarii;
- imbunatatirea eficientei energetice in cladirile publice si locuintele noi;
- retehnologizarea termica a cladirilor existente.

Cercetările arată că consumul de energie din prezent ar putea fi redus prin aplicarea de norme mai stricte la construcţiile noi şi la clădirile renovate. Aceasta reprezintă o contribuţie importantă pentru indeplinirea scopurilor Protocolului Kyoto.

sursa : http://www.spme.ro/

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design