EVENIMENTE


Vestas – contract de service pe 15 ani la ferma eoliana Topolog

Gigantul din energia eoliana Vestas a obtinut un contract de service pentru o perioada de 15 ani care vizeaza 42 de turbine V90 cu o capacitate de 2 MW fiecare, instalate la ferma eoliana Topolog Dorobantu din judetul Tulcea.

Ultima din aceste 42 de turbine eoliene este planificat a fi instalata in cursul lunii Aprilie a acestui an. Aceste servicii de reparatii si mentenanta au fost solicitate de catre compania LUKERG, o asociere intre LUKOIL si ERG Renew, cel mai mare producator de energie eoliana din Italia.

Contractul are la baza un sistem de management specific Vestas, care cuprinde si un program de supraveghere a turbinelor, asigurandu-se astfel functionarea garantata a echipamentelor atata timp cat vantul bate. Acest lucru face posibila efectuarea de servicii de mentenanta preventive care minimizeaza timpii morti ai turbinei. Parcul eolian Topolog-Dorobantu va fi primul din Romania in cadrul caruia va fi implementata aceasta noua platforma de service.

Mikael Rönholm-Nielsen, vicepresedintele Departamentului de Vanzari din cadrul diviziei Vestas din Europa de Est, precizeaza ca experienta de 30 de ani a companiei in servicii de mententanta si service pentru turbine eoliene i-a recomandat pentru incheierea acestui contract, care se refera in total la 84 de MW de capacitate instalata, cu posibilitate de extindere la 150 de MW.

Ferma eoliana de la Topolog-Dorobantu este unul din cele mai mari parcuri de vant din Romania, cu o productie anuala estimata la circa 200 de GWh, prevenind eliminarea in atmosfera a unei cantitati de 110.000 de tone de CO2 si asigurand in acelasi timp necesarul de electricitate pentru mai mult de 60.000 de locuinte.

Sursa: Vestas

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design