EVENIMENTE


NaturEnergy » Energie geotermala
Energie geotermala

Conventia si Expozitia Internationala Geotermala din Indonezia isi deschide si anul acesta portile

 

    Asociatia Indoneziana Geotermala (INAGA) organizeaza anul acesta cea de-a 5-a editie a Conventiei si Expozitiei Internationale din Indonezia destinata energiei geotermale. Acest eveniment are ca obiectiv sensibilizarea publicului larg cu privire la energia geotermala ca fiind o sursa viabila, abundenta ce poate substitui combustibilii fosili in mod eficient, dar si prezentarea noilor tehnologii cu aplicabilitate in domeniul industriei geotermale.

Capacitatea pompelor de caldura geotermale va creste cu circa 150% pana in 2020

Capacitatea pompelor de caldura geotermale va creste cu circa 150% pana in 2020Compania de cercetare a pietei Navigant Research a publicat un nou studiu, intitulat “Pompe de caldura geotermale”, care releva faptul ca la nivel mondial capacitatea instalata a sistemelor care includ pompe de caldura geotermale va creste cu aproximativ 150% pana in 2020, de la 52.7 GW la 127.4 GW.

Aceste sisteme de pompe de caldura geotermale exploateaza temperaturile moderate si constante aflate imediat sub suprafata Pamantului.

Turistii care viziteaza Islanda, atrasi de centralele geotermale

Pentru cunoscatori, Islanda este deseori supranumita “Disneyland-ul geotermal”, datorita multitudinii de centrale geotermale existente in aceasta tara si a potentialului acestei resurse, care este extrem de bine valorificat.

In fiecare an, peste 100.000 de turisti viziteaza centralele geotermale din Islanda, acestea reprezentand unele din cele mai importante destinatii turistice din aceasta tara. Astfel, tara este faimoasa pentru Spa-ul geotermal de la Laguna Albastra sau Baia Pamantului (Earth Bath), situata in Nordul tarii.

Summit-ul global anual pentru Energie Geotermala

Editia din acest an a Summit-ului global anual pentru Energie Geotermala se va desfasura in perioada 19-20 Septembrie 2012 la Reykjavik, in Islanda. La acest eveniment vor lua parte numerosi experti de top din intreaga lume, care vor discuta despre aspecte-cheie privind provocarile pe care le intampina industria energiei geotermale in acest moment.

Incepe constructia celei mai mari centrale geotermale din Marea Britanie

Compania GT Energy si-a anuntat intentia de a construi in zona Manchester din Marea Britanie cea mai mare centrala geotermala comerciala din Regatul Unit, alaturi de dezvoltarea altor patru proiecte asemanatoare, in urmatoarea perioada.

Energie geotermala
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design