EVENIMENTE


Incepe constructia celei mai mari centrale geotermale din Marea Britanie

Compania GT Energy si-a anuntat intentia de a construi in zona Manchester din Marea Britanie cea mai mare centrala geotermala comerciala din Regatul Unit, alaturi de dezvoltarea altor patru proiecte asemanatoare, in urmatoarea perioada.

Lucrarile de constructie a centralei presupun saparea a doua puturi pana la adancimea de 3000 de metri, cu scopul de a ajunge la resursele geotermale existente sub orasul Manchester. Capacitatea centralei este de 10 MW, iar caldura generata de aceasta va fi folosita de gospodarii, sedii de afacerii si alte cladiri din zona, inclusiv Universitatea din Manchester.

Constructorii vor trimite planul final autoritatilor locale din Manchester in luna Septembrie a acestui an, dupa ce toate demersurile necesare vor fi finalizate, inclusiv consultari cu locuitorii si informari ale acestora cu privire la alegerea locatiei centralei.

Obiectivul companiei GT Energy este de a atinge pe teritoriul tarii o capacitate de 500 de MW de energie geotermala, iar centrala din Manchester va contribui si ea la indeplinirea acestei tinte.

Guvernul britanic saluta implementarea acestui proiect, Ministrul pentru Schimbari Climatice declarandu-se incantat de idee, avand in vedere ca autoritatile considera energia geotermala o excelenta modalitate de a reduce cantitatea enorma de emisii generata de producerea de caldura.

Tintele britanicilor sunt de a atinge 5000 de GWh de electricitate si 32000 de GWh de caldura din surse geotermale pana in 2030, iar pana in 2020 aceasta piata va ajunge sa valoreze in Marea Britanie aproximativ 30 de miliarde de lire sterline.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design