EVENIMENTE


Summit-ul global anual pentru Energie Geotermala

Editia din acest an a Summit-ului global anual pentru Energie Geotermala se va desfasura in perioada 19-20 Septembrie 2012 la Reykjavik, in Islanda. La acest eveniment vor lua parte numerosi experti de top din intreaga lume, care vor discuta despre aspecte-cheie privind provocarile pe care le intampina industria energiei geotermale in acest moment.

Printre principalele subiecte care vor fi dezbatute in cadrul conferintelor se numara finantarea si investitiile din acest sector, noile evolutii si viitoarele tehnologii care se vor implementa pentru exploatarea energiei geotermale si aspecte legale.

In afara discursurilor tinute de importante personalitati din domeniu, participantii la acest Summit vor avea si ocazia de a vizita centrala de energie geotermala Hellisheidi, una din cele mai mari centrale de valorificare a energiei geotermale din lume.

Potrivit unui raport emis in luna Mai de catre Asociatia pentru Energie Geotermala, piata globala a energiei geotermale a continuat sa creasca in mod substantial in perioada 2011-2012, depasind media inregistrata de Statele Unite pentru acest sector.

Specialistii sunt de parere ca actuala crestere raportata de industria energiei geotermale se datoreaza mai multor factori, printre care cresterea economica, mai ales in pietele in curs de dezvoltare, conectarea la reteaua de electricitate a comunitatilor rurale si cu venituri mici si ingrijorarile referitoare la securitatea energetica si efectul acesteia asupra sigurantei economice. 

Toate aceste aspecte vor fi dezbatute in cadrul editiei din acest an a Summit-ului global pentru Energie Geotermala de la Reykjavik, Islanda, 19-20 Septembrie 2012.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design