EVENIMENTE


Turistii care viziteaza Islanda, atrasi de centralele geotermale

Turistii care viziteaza Islanda, atrasi de centralele geotermale
Laguna Albastra Blue Lagoon IslandaPentru cunoscatori, Islanda este deseori supranumita “Disneyland-ul geotermal”, datorita multitudinii de centrale geotermale existente in aceasta tara si a potentialului acestei resurse, care este extrem de bine valorificat.

In fiecare an, peste 100.000 de turisti viziteaza centralele geotermale din Islanda, acestea reprezentand unele din cele mai importante destinatii turistice din aceasta tara. Astfel, tara este faimoasa pentru Spa-ul geotermal de la Laguna Albastra sau Baia Pamantului (Earth Bath), situata in Nordul tarii.

Laguna Albastra ramane in topul preferintelor turistilor care viziteaza Islanda, dar si celelalte locatii geotermale sunt apreciate, mai ales ca toate pot fi vizitate de catre public. Gustaf Adolf of Samorka, din partea Federatiei industriei energetice din Islanda, sustine ca experienta vizitarii unei centrale geotermale este una deosebit de interesanta pentru turisti, acestia avand posibilitatea de a studia procesul de productie a energiei geotermale in toate fazele sale.

Astfel, peste 100.000 de turisti sunt atrasi in fiecare an in Islanda de instalatiile geotermale si constructiile adiacente, cea mai faimoasa dintre aceste centrale electrice fiind cea de la Hellisheidarvirkjun, care face parte din cel mai important circuit turistic al tarii, “Cercul de Aur”, alaturi de zona geotermala Geysir, parcul national Thingvellir si Cascada Aurie (Gullfoss – Golden waterfall).
Numai aceasta centrala geotermala atrage in fiecare an jumatate din numarul total de turisti interesati de zonele geotermale.

Alte centrale geotermale deschise publicului pentru vizitare, in special in sezonul estival, sunt Krafla, din Nordul tarii, Svartsengi, in apropiere de Laguna Albastra, si Nesjavellir.

Sursa: Think GeoEnergy
Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design