EVENIMENTE


Piata resurselor geotermale in USA

Industria americana geotermala are nevoie de investitii de 16.9 miliarde USD in urmatorii 8 ani daca investitorii vor folosi abundentele resurse geotermale de care tara dispune, conformaunui raport intocmit de banca de investitii islandeza Glitnir.

Tot in raport este examinata cea mai mare piata geotermala din lume, cea din SUA, si determinate necesarul de finantare si expluatare.

Cel mai mare potential geotermal cu aplicatii in productia de energie electrica este in California, Nevada, Idaho, Oregon si Hawai. In California energia geotermala ar putea produce 20 % din necesarul de energie electrica de azi. In Nevada 60% iar in hawai circa 30%. Cele mai multe din investitiile actuale sunt facute in Nevada si California .

iata pe scurt cateva idei din raport :
- Glitnir estimeaza ca investitiile necesare proiectelor curente se ridica la 9.5 miliarde USD. Totalul investitiilor necesare in urmatorii 8 ani este de 16.9 miliarde USD ajungand la circa 22.5 miliarde in urmatorii 10 ani.
- vanzarile de energie electrica geotermala vor creste de la 1.8 miliarde de USD in prezent pana la 11 miliarde USD , luind inconsiderare vstele oportunitati de dezvoltare si noile tehnologii din domeniul geotermal
- industria geotermala din SUA este forte fragmentata , alcatuita dintr-un numar mare de companii mici si doar cateva mari.Multe din companiile mici nu dispun de suficiente resurse financiare pentru a duce la bun sfarsit proiecte de multe ori forte profitabile

sursa : www.renewableenergyaccess.com


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design