EVENIMENTE


Hidroelectrica a modernizat si pus in functiune statia de 110/6/0,4kV aferenta Statiei de Pompe Petrimanu

Hidroelectrica a pus in functiune statia de 110/6/0,4kV din cadrul obiectivului de investitii ”Modernizare statie de 110/6/0,4kV aferenta Statiei de Pompe Petrimanu”. Costul lucrarilor - derulate in conformitate cu graficul din contract, precum si al cheltuielilor aferente efectuarii probelor tehnice s-au ridicat la valoarea de 3.336.727 lei.

Statia  Petrimanu este amplasata in muntii Lotrului, pe cursul raului Latorita, la 17 km de localitatea Ciunget. Amenajarea Hidroenergetica Petrimanu are ca scop captarea apelor provenite din afluentii raului Latorita si de la cele 25 de captari secundare din ramura sud pompaj, in lacul de acumulare Petrimanu. Prin intermediul a trei grupuri special dedicate, apa este pompata in lacul Vidra.

”Hidroelectrica isi continua programul de modernizari, scopul fiind acela de a aduce la zi din punct de vedere tehnologic obiectivele pe care la are in patrimoniu si de a le introduce intr-un nou ciclu de viata si de exploatare. Concomitent cu interesul nostru pentru dezvoltare si investitii noi, nu pierdem din vedere faptul ca este necesar sa securizam ceea ce avem deja, sa ne asiguram ca aceste echipamente sunt si vor fi in continuare disponibile in sistemul energetic national.” – a declarat Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National si este o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. Hidroelectrica are in exploatare un numar de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalata totalizand 6.482 MW.

Biroul de presa al Hidroelectrica


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design