EVENIMENTE


Romania – aproape 1 GW de capacitate fotovoltaica noua in ciuda taierilor de subventii

Tara noastra a adaugat 850 de MW de capacitate fotovoltaica noua in ultimele opt luni, in ciuda schimbarii schemei de sprijin pentru producatorii de energie verde.

In plus, Romania are impreuna cu Turcia o serie de proiecte ambitioase de energie la care se lucreaza intens, printre care 1 GW de capacitate si o linie de electricitate subacvatica de 450 de km lungime, care va lega cele doua tari.

Potrivit datelor Transelectrica, Romania avea la inceputul lunii Martie 2014 aproape 1055 MW de capacitate solara cumulata, 834 din acestia fiind instalati numai in cursul anului 2013 (175.5 MW in primele sase luni ale anului si 658.5 MW in a doua jumatate a lui 2013), iar in perioada Ianuarie-Februarie 2014 s-au adaugat inca aproximativ 200 de MW.

Cresterea exponentiala a capacitatii instalatiilor solare din tara noastra este vazuta de expertii in energie verde ca un succes rasunator, in conditiile in care la sfarsitul lui 2012 Romania avea numai 28 de MW de capacitate fotovoltaica instalata.

In alta ordine de idei, operatorul roman de electricitate Transelectrica impreuna cu omologul sau din Turcia au semnat la Bucuresti un acord pentru instalarea a un GW de capacitate si o linie de capacitate subacvatica in lungime de 450 de km, care va conecta cele doua tari, insa rezultatele studiului de fezabilitate vor fi finalizate abia spre sfarsitul acestui an.

In plus, exista in plan si construirea unei alte linii de transport de energie intre Romania si Bulgaria pentru a transporta energie din Romania catre Turcia via Bulgaria, care este principalul furnizor de energie al Turciei. Ambele proiecte reprezinta un efort de a satisface nevoia stringenta de electricitate din Turcia, in special din regiunea Istanbulului.

Sursa: PV Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design