EVENIMENTE


Informatii despre pompele de caldura


Articol de ing. Mirela Tudose  - Cyclon Tech SRL  - Departamentul Ofertare

Pompele de caldura utilizeaza pentru incalzirea locuintei energia inmagazinata in pamant. Curentul electric de la retea este folosit pentu actionarea compresorului si pentru pompa de recirculare din pompa de caldura.
Pompele pot folosi ca sursa apa sau aerul, de aceea se pot diferentia mai multe tipuri de pompe in functie de sursa de energie si agentul termic de incalzire:
- Sol/sol: preiau caldura din sol la aprox. 1,9 cm adancime, dar si la adancimi mari 140 m
- De apa: preaiau caldura din panza freatica
- De aer
Pe scurt sistemul functionarii unei pompe geotermale este asemenea instalatiei unui frgider numai ca in loc de aer rece furnizeaza caldura. Mai multe informatii despre modul de functionare gasiti aici.

Economii mari prin reducerea consumului de combustibil.
Pompele de caldura economisesc 50-80% din costurile de incalzire.Nu folosesc substante poluante Nu este nevoie de cos de fum. Sunt silentioase si fiabile. Lichidul de transport al caldurii are temperaturi scazute 40C.
Pompa de caldura are nevoie de energie electrica doar pentru functionarea compresorului si doar in cazuri speciale cand se folosesc rezistente electrice . Costurile de instalare a unei pompe atat pe caldura cat si pe climatizare sunt comparabile cu instalatiile obisnuite , amortizarea facandu-se in max. 2 ani iar la conditiile concrete din Romania aceasta perioada se poate reduce. Cu cat suprafata de incalzit este mai mare cu atat investitia se amortizeaza mai repede.

Cat costa energia obtinuta de la o pompa de caldura

Sursa nu costa nimic , iar sistemul este suta la suta ecologic si nu necesita aprobari speciale. Investitia initiala este cuprinsa intre 5.000 de euro si 10.000 de euro + TVA in fuctie de tipul de pompa necesar determinat de marimea constructiei .
Pe de alta parte , cu cat constructia este mai mare cu atat recuperarea investitiei se realizeaza intr-un timp mai scurt.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design