EVENIMENTE
NaturEnergy » Energie hidro
Energie hidro

Provocarile sistemului hidroenergetic dezbatute la Romanian HydroPower Energy Summit 2014

Legea pentru aprobarea ordonantei nr. 57/2013 va fi promulgata in scurt timp, astfel ca producatorii de energie din surse regenerabile vor beneficia de certificate verzi conform prevederilor initiale.

Din cauza nepromulgarii legii respective, prevederile ordonantei in cauza se suprapun cu cele de reducere a schemei-suport, prin urmare, in acest moment cei acreditati incepand cu 2014 sunt afectati atat de amanarea cotei de certificate verzi, cat si de decizia reducerii sprijinului.

Romanian HydroPower Energy Summit 2014

Au mai ramas numai trei zile pana la Romanian HydroPower Energy Summit, evenimentul industriei hidroenergetice din Romania, care va avea loc Joi, 20 Februarie 2014, incepand cu ora 9 a.m., la Hotelul InterContinental din Bucuresti.   

Organizat de GOVNET Conferences cu suportul Administratiei Nationale „Apele Romane”, Hidroelectrica, Garzii de Mediu, Asociatiei Romane pentru Hidroenergie, precum si al ACUE, AREL, AFEER si Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei, Summitul va aduce fata in fata reprezentanti ai Guvernului, autoritatile de reglementare din domeniul energiei, jucatorii importanti din sectorul hidro din Romania, investitori interesati de dezvoltarea industriei, dar si companii din zone de activitati complementare.

Macedonia mizeaza pe hidrocentrale mici

Premierul Guvernului macedonean, Nikola Gruevski, a lansat propunerea de construire a nu mai putin de 80 de microhidrocentrale pe teritoriul tarii sale, grupate insa pentru a fi cat mai atractive pentru investitori.

Astfel, 46 dintre proiectele de hidrocentrale de dimensiuni mici vor fi grupe cate doua, trei, patru sau chiar cinci, deoarece nu toate sunt atractive pentru investitori ca entitati individuale.

Romanian HydroPower Energy Summit 2014

Cel mai important eveniment dedicat sectorului de energie hidro din Romania, organizat de Govnet Conferences sub auspiciile Administratiei Nationale „Apele Romane”, ale Garzii de Mediu  si ale Asociatiei Romane pentru Microhidroenergie, va avea loc in 20 Februarie 2014, la hotelul InterContinental din Bucuresti.

Romanian HydroPower Energy Summit  este o conferinta internationala, cu o importanta componenta de networking, care isi propune sa fie un punct de intalnire intre reprezentanti ai autoritatilor  de reglementare in domeniul energiei, marii jucatori din industria hidroenergetica din Romania, cei din ariile de activitati adiacente, precum si cei interesati de dezvoltarea  acestui sector cu un potential de crestere ridicat.

Proiectele de hidrocentrale in ariile protejate, suspendate

Organizatia WWF Romania a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca toate proiectele de constructie a unor hidrocentrale in zone protejate vor fi suspendate, intr-o incercare de protejare a ecosistemelor din aceste arii si a biodiversitatii.

Aceste asa-numite “zone de excluziune” vor fi stabilite pana cel mai tarziu la sfarsitul lunii Mai.

Energie hidro
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design