EVENIMENTE


Construcția parcului eolian Zhanatas de 100 MW în sudul Kazahstanului

Semnarea unui acord sindicalizat de 95,3 milioane USD pentru a sprijini construcția parcului eolian Zhanatas de 100 MW în sudul Kazahstanului, marchează o etapă majoră în diversificarea surselor de energie.

Aceasta va fi una dintre cele mai mari parcuri eoliene din regiune, realizând o mulțime de descoperiri pe piață și primele pentru țară: primul proiect pentru un mare investitor chinez, primul proiect regenerabil pentru Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură (AIIB) din Central Asia, primul proiect regenerabil din țară cofinanțat de o bancă comercială și primul parc eolian kazah în cadrul unei structuri de finanțare a proiectului.

Împrumutul BERD oferă finanțare de până la 24,8 milioane USD pentru a sprijini China Power International Holding (CPIH), în parteneriat cu Visor Investments Coöperatief, cu construcția și funcționarea centralei eoliene de 100 MW, precum și construcția unui kilometru din cei 8,6 kilometri din liniea cu un singur circuit de 110 kV care leagă instalația de rețeaua națională. Proiectul este cofinanțat printr-un împrumut de 34,4 milioane USD de la AIIB, un împrumut de 13,3 milioane USD de la Banca Industrială și Comercială a Chinei (ICBC) și un împrumut concesional de până la 22,9 milioane USD de la Green Climate Fund (GCF).

sursa EBRD.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design