Compania de cercetare a pietei Navigant Research a publicat un nou studiu, intitulat “Pompe de caldura geotermale”, care releva faptul ca la nivel mondial capacitatea instalata a sistemelor care includ pompe de caldura geotermale va creste cu aproximativ 150% pana in 2020, de la 52.7 GW la 127.4 GW.
Aceste sisteme de pompe de caldura geotermale exploateaza temperaturile moderate si constante aflate imediat sub suprafata Pamantului. Raportul celor de la Navigant Research sustine ca, in ciuda esecurilor recente in ceea ce priveste implementarea acestor proiecte de instalatii in diferite parti ale lumii, viitorul acestui sector pare destul de promitator la nivel mondial.
Unul din principalii analisti de piata din cadrul companiei sustine ca politicile de energie regenerabila implementate in ultimii zece ani inca sunt active, fapt care va duce la extinderea acestei ramuri de energie verde, pe masura ce situatia economiei globale se va imbunatati. Astfel, desi ponderea lor in totalul instalatiilor ramane destul de nesemnificativa, instalatiile de pompe de caldura geotermale castiga teren, atat in industria constructiilor, cat si in ceea ce priveste cadrul de reglementare, astfel ca nivelul lor inalt de eficienta energetica va juca un rol deosebit de important in proiectele noi si in curs de derulare.
In unele privinte, soarta pietei pompelor de caldura geotermale este strans legata de cea a sectorului imobiliar. Daca numarul locuintelor noi va creste, la fel vor spori si oportunitatile pentru inginerii si instalatorii de astfel de sisteme de a-si pune in practica noile tehnologii.
Cu toate acestea, concluzia raportului este ca, desi rata locuintelor noi a crescut constant in ultimii doi ani, rata implementarii de tehnologii cu pompe de caldura geotermale nu a tinut pasul cu aceste ritm de crestere.
Sursa:
Renewable Energy Focus
Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.