EVENIMENTE


Blue Pearl Energy lansează o platformă europeană inovatoare pentru servicii energetice B2B, susținută de DWSBlue Pearl Energy a anunțat lansarea platformei sale europene inovatoare de servicii energetice, dedicată oferirii de soluții complete de eficiență energetică pentru clădirile publice, comerciale și industriale. Conceput pentru a oferi o alternativă marilor companii energetice, Blue Pearl Energy a dezvoltat un model de afaceri original, al cărui scop este de a crea o rețea europeană puternică de IMM-uri specializate în diverse domenii ale serviciilor energetice pentru clienții din sectorul privat și public. Sprijinită de către managerul global de investiții în infrastructură DWS în numele unuia dintre fondurile sale, platforma are un program de investiții de 600 milioane EUR alocat achiziției a aproximativ douăzeci de IMM-uri pe o perioadă de cinci ani, trei companii fiind deja achiziționate începând cu al doilea trimestru al anului 2020.
 
Programul de investiții Blue Pearl Energy se bucură de sprijinul financiar al fondului instituțional paneuropean de infrastructură DWS, al treilea din serie. Această bază financiară solidă va permite platformei să achiziționeze IMM-uri specializate în unul sau mai multe aspecte ale serviciilor energetice B2B din Franța, Germania, Spania, Belgia și Europa Centrală. De asemenea, va permite clienților Blue Pearl Energy să își finanțeze propriile investiții legate de eficiența energetică.

Platforma Blue Pearl Energy își propune să reunească IMM-urile cu expertiză și servicii complementare, pentru a oferi soluții cuprinzătoare de eficiență energetică pentru clădiri și site-uri industriale, în principal în domeniile ingineriei electrice, ingineriei HVAC, generării de energie regenerabilă la fața locului, cogenerării și managementului energiei .

Ambiția companiei este de a fi recunoscută ca un furnizor alternativ de încredere de servicii energetice, independent de furnizorii mari de servicii energetice și capabil să ofere soluții cuprinzătoare cu valoare adăugată care acoperă o gamă largă de geografii, tehnologii și clienți.
 
Sprijinirea IMM-urilor pentru a reuși pe noua piață a eficienței energetice

Gama de furnizori de servicii care oferă soluții energetice pentru clădiri și facilități se caracterizează printr-o divizare clară între grupurile industriale mari și IMM-uri. Pe o piață cu un potențial de creștere atât de puternic, acest lucru creează un vid pentru noii veniți de dimensiuni medii, pe care Blue Pearl Energy este poziționat ideal pentru a-l umple.

Eric de Seguins Pazzis, cofondator și CEO al Blue Pearl Energy, explică: „există o oportunitate puternică de piață pentru o inițiativă ca a noastră: în primul rând, deoarece piața europeană a serviciilor energetice arată o creștere puternică, stimulată de impulsul urgent către tranziția energetică. Această acțiune se află acum în centrul planurilor de stimulare post-Covid ale Europei. În al doilea rând, deoarece sectorul este în prezent împărțit între multinaționale mari, pe de o parte, și pe de altă parte, IMM-urile independente care se luptă să ofere soluții cuprinzătoare, prevenindu-le de la accesarea anumitor segmente de clienți și contracte la scară largă. Acest lucru creează un spațiu pentru un operator de dimensiuni medii care oferă un model hibrid, capabil să răspundă nevoilor clienților care până acum nu au fost satisfăcuți suficient de ecosistemul existent. "

O alternativă credibilă la cei mai mari furnizori de servicii energetice

Blue Pearl Energy își propune să valorifice potențialul de complementaritate între companiile din rețeaua sa, construind sinergii pentru a oferi soluții mai cuprinzătoare pentru clienții săi. Acest model hibrid combină cele mai bune din ambele lumi: pe de o parte, cea a grupurilor mari, oferind o platformă centrală pentru a conduce înainte viziunea strategică a întregii rețele, precum și pentru a sprijini dezvoltarea sa comercială prin implementarea de noi servicii și extinderea baza de clienți. Pe de altă parte, cea a IMM-urilor care se vor alătura platformei, operând cu o cultură antreprenorială înrădăcinată și ale cărei valori sunt definite de proximitate, agilitate și un simț hotărât al serviciului pentru clienți.

Acest concept inovator a câștigat deja peste trei IMM-uri cu creștere rapidă care operează în Franța și Belgia: Alcad, Coretec Energy și Cogengreen. Aceste achiziții au fost finalizate în al doilea trimestru al anului 2020, în timp ce sunt în curs de desfășurare discuții avansate cu alte câteva IMM-uri dornice să se aboneze la propunerea de valoare a Blue Pearl Energy.

"Tranziția energetică accelerată a economiei europene creează noi nevoi pentru întreprinderi și sectorul public. Această nouă dinamică necesită companiilor mici de servicii energetice să ofere soluții mai cuprinzătoare prin colectarea unei game mai largi de expertiză complementară într-un singur loc. Blue Pearl Energy oferă o soluție inovatoare la această nouă provocare și adoptă un curs clar de acțiune și ambiție: activarea sinergiilor între IMM-urile cu potențial ridicat, păstrând în același timp autonomia lor operațională, agilitatea și cultura de afaceri. Datorită Blue Pearl Energy, IMM-urile care se alătură platformei vor beneficia de îmbunătățiri capacități de desfășurare europeană, păstrându-și în același timp independența de afaceri, poziția lor de referință pe piețele respective și organizațiile lor", conchide Eric de Seguins Pazzis.

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design