EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara termica
Energie solara termica

Guvernul Romaniei a stabilit bugetul alocat programului 'Casa Verde' 2017

    In data de 22 martie 2017, Guvernul Romaniei a aprobat bugetul alocat programelor de finantare care vizeaza instalarea de unitati de incalzire ce folosesc surse de Energie Regenerabila.

Intersolar Europe 2014 va pune accentul pe incalzirea din surse regenerabile

Intersolar Europe 2014 va pune accentul pe incalzirea din surse regenerabileIntersolar Europe 2014, care este cel mai important eveniment din lume dedicat industriei solare, se va desfasura in perioada 4-6 Iunie in Germania.

Zonele de informatie se impart in functie de segmentele de piata, si anume: panouri fotovoltaice, tehnologii de productie a panourilor fotovoltaice, stocarea energiei si tehnologii solar-termice.

Oraselul austriac alimentat 100% cu energie regenerabila

Oraselul austriac alimentat 100% cu energie regenerabilaRegiunea in care se regaseste oraselul austriac Gussing, cu o populatie de numai 4000 de locuitori, era in urma cu douazeci de ani una din cele mai sarace din Austria. Cu o industrie si un comert slabe, fara infrastructura rutiera si cu o rata a somajului ridicata, principala indeletnicire a locuitorilor era agricultura.

Cea mai mare centrala solar-termica din lume a devenit operationala

Cea mai mare centrala solar-termica din lume a devenit operationalaInstalatia denumita “The Ivanpah Solar Electric Generating System”, situata in desertul Mojave din California, este considerata a fi cea mai mare centrala solar-termica operationala din lume pana in acest moment.

Suprafata pe care se intinde acest proiect este de aproximativ 1400 de hectare, iar in urma capacitatii instalate, de 392 de MW, va genera suficienta electricitate pentru a alimenta cu energie electrica verde peste 140.000 de locuinte anual.

Beraria alimentata cu energie solara

Berarie in Germania cu centrala in cogenerareIntr-o tara ca Germania, unde berea este un produs traditional, nu este deloc neobisnuit sa intalnesti companii care activeaza in domeniul bioenergiei si al energiei solare-termice in apropierea fabricilor de bere. Acestea le furnizeaza producatorilor de bere agent termic, pe care il folosesc in procesul de productie al bauturii.

Cu toate acestea, o fabrica de bere care nu numai ca isi suplimenteaza consumul de energie cu bioenergie si energie solara, dar care este alimentata in totalitate din aceste surse de energie regenerabila, este cu adevarat un aspect inovator.

Energie solara termica
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design