EVENIMENTE


ACCIONA inaugurează prima centrală fotovoltaică plutitoare conectată la rețea în Spania


Guillermo Fernández Vara, președintele Juntei (Guvernul regional) din Extremadura și președintele ACCIONA, José Manuel Entrecanales, au inaugurat prima instalație solară fotovoltaică plutitoare conectată la rețea în Spania pe rezervorul Sierra Brava (Extremadura).

La ceremonia de inaugurare au participat și Olga García, ministrul regional pentru tranziția ecologică și durabilitatea Juntei Extremadura, împreună cu CEO-ul ACCIONA Energía, Rafael Mateo și Joaquín Mollinedo, directorul general al relațiilor instituționale, durabilitate și brand.

Instalația fotovoltaică Sierra Brava este un proiect demonstrativ inovator care va permite studiul unei serii de soluții tehnice pentru instalarea panourilor solare pe lacuri sau lacuri de acumulare. Este format din 3.000 de module fotovoltaice de diferite tipuri, distribuite pe cinci structuri plutitoare cu machete, orientare și înclinare diferite. Scopul este de a analiza performanța lor în termeni de producție și costurile de instalare și întreținere ale diferitelor soluții.

Fabrica Sierra Brava este situată pe malul sudic al lacului de acumulare Sierra Brava din municipiul Zorita (Cáceres) și acoperă 12.000m2, adică 0,07% din suprafața totală a rezervorului (1.650 hectare).

Măsurile de protecție a mediului în cadrul proiectului includ instalarea a două „insule” plutitoare pentru a încuraja păsările să cuibărească și furnizarea de cutii pentru cuiburi pentru vâsculul mic (Falco naumanni), o specie protejată care trăiește în zonă. Programul de monitorizare va examina interacțiunea dintre păsări și stocul de pește din rezervor cu planta și măsurile de sprijin.

 
Tehnologii fotovoltaice emergente

Noua centrală plutitoare a ACCIONA a fost proiectată ca un demonstrator tehnologic pentru testarea unei serii de panouri solare, înclinații și sisteme plutitoare într-un mod combinat și într-un mediu real. Printre cele mai inedite elemente se numără panourile cu două fețe, module cu o suprafață posterioară transparentă, care permite luminii solare să acționeze pe partea din spate și aspectul total vertical cu o înclinare de 90 de grade.

Instalarea va permite să se tragă concluzii cu privire la comportamentul diferitelor machete și la raportul cost-eficiență obținut pentru a găsi cea mai bună combinație atunci când vine vorba de dezvoltarea instalațiilor fotovoltaice plutitoare într-un mediu specific de ore de soare, vânt și umiditate.

Instalația plutitoare de la Sierra Brava este un alt pas înainte în intenția ACCIONA de a se poziționa în viitorul energiei fotovoltaice prin inovație.

Compania are un hub de inovație în fabrica sa El Romero Solar (Atacama, Chile), unde sunt studiate noile tehnologii fotovoltaice terestre (materiale și panouri, sisteme de urmărire solară, sisteme de curățare și întreținere ...) care pot duce la eficiență și performanță mai ridicate.

ACCIONA a dezvoltat, de asemenea, o soluție hibridă de pionierat, care combină energia eoliană și energia fotovoltaică. Acesta constă în acoperirea unui turn de turbină eoliană cu panouri organice flexibile pentru a produce energie pentru consumul intern de electricitate al turbinei. Sistemul a fost instalat într-una dintre turbinele din parcul eolian de la Breña (Albacete).

 
De ce plutesc panouri solare?

Domeniul instalațiilor fotovoltaice plutitoare decolează, deoarece dezvoltarea tehnologică asociată subliniază viabilitatea sa tehnică și economică, în special în regiunile cu disponibilitate redusă de teren sau concurență puternică în urma utilizărilor agricole.

Plutirea fotovoltaică a arătat alte avantaje față de echivalentul său terestru, de exemplu, performanțe mai ridicate la temperatura mediului mai scăzută și pe site-uri plate cu expunere solară ridicată și mai puține umbre, plus ușurință de instalare; acești factori pot compensa adesea cheltuielile de capital inițiale mai mari implicate. În ceea ce privește beneficiile pentru mediu, plutirea fotovoltaică reduce evaporarea apei în rezervoare și îmbunătățește calitatea apei ca urmare a creșterii mai scăzute a algelor.

Plutirea fotovoltaică este clar compatibilă cu hidroenergia convențională pe scară largă. Utilizarea suprafeței rezervoarelor pentru a genera energie suplimentară este o optimizare clară a resurselor, atât în ​​ceea ce privește utilizarea bună a spațiului, cât și prin utilizarea conexiunilor existente la rețeaua electrică, precum și în stabilizarea producției bazate pe surse alternative de generare. Rețeaua spaniolă de rezervoare este clar o piață directă potențială pentru această tehnologie.

sursa https://www.acciona.com/

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design