EVENIMENTE

NaturEnergy » Energia mareelor
Energia mareelor

Atlantis Resources achizitioneaza cel mai mare proiect mareic din Europa

Atlantis Resources achizitioneaza cel mai mare proiect mareic din EuropaProiectul de energie mareica de pe coasta Scotiei, denumit “MeyGen”, a fost demarat inca din 2006 de catre cei de la Atlantis Resources, iar dupa cum precizeaza directorul acestei companii, Tim Cornelius, era de asteptat ca aceasta firma sa preia din nou portofoliul lucrarii, dupa ce in trecut a mai detinut 10% din MeyGen Ltd., care in prezent se ocupa de constructia proiectului.

Presedintele Frantei sprijina dezvoltarea a patru proiecte-pilot de energie mareica

Presedintele Frantei sprijina dezvoltarea a patru proiecte-pilot de energie mareicaCompaniile GDF Suez si Alstom au semnat, in prezenta presedintelui francez Francois Hollande, un parteneriat pentru dezvoltarea a patru proiecte-pilot in apele franceze pentru producerea de energie mareica.
Parteneriatul dintre cele doua mari companii face parte din efortul declarat al celor doua si al interesului comun de a duce la un alt nivel sectorul energiei mareice din Franta. Scopul principal al acestui parteneriat este sa se vada modul in care o turbina mareica produsa de cei la Alstom se comporta in locatia Raz Blanchard, in apropiere de Cherbourg.

Generator de electricitate mareica pentru locuitorii din St. Davids, UK

Incepand de anul viitor, pentru o perioada de 12 luni, in localitatea St. Davids din regiunea Pembrokeshire, UK, se va instala un generator pentru producerea de electricitate mareica cu scopul de a alimenta cu energie verde consumatorii din zona

Scotia are un parc energetic marin performant

Parcul energetic marin este situat in regiunea de Nord a Scotiei, cuprinzand si deja-existentul Centru European pentru Energie Marina, cel mai bun centru de cercetare si testare din domeniul energiei marine din lume.

GDF Suez cerceteaza potentialul mareic al Frantei

Compania GDF Suez analizeaza fezabilitatea a doua potentiale proiecte mareice localizate in apele franceze cu cel mai ridicat nivel al curentilor. Astfel, strategia presupune instalarea si utilizarea unor dispozitive de flux mareic in Raz Blanchard, in Normandia de Jos, si in Passage du Fromveur, in largul coastelor Finistere din Bretania incepand cu anul 2015, intr-un efort de a deveni un jucator important in industria energiei marine din Franta.

Energia mareelor
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design