Eurowind Energy a primit finanțare pentru 48 MW la Pecineaga

Eurowind Energy a primit finanțare pentru 48 MW la Pecineaga

Eurowind Energy, un dezvoltator și operator de proiecte eoliene, solare și hibride, a semnat recent o facilitate de credit în valoare de 65,33 de milioane de euro pentru construcția unui parc eolian în localitatea Pecineaga, județul Constanța. Acest parc va avea o capacitate totală de 48 MW și este programat să devină operațional în primul trimestru al anului 2025.

Finanțarea a fost asigurată de Banca Comercială Română SA (BCR) și Erste Group Bank AG, fiecare contribuind cu 32,66 de milioane de euro. Creditul, care are o maturitate la final de 2040, acoperă 70% din costurile totale de dezvoltare ale parcului eolian.

BCR și Erste Group AG au acționat în calitate de aranjori principali mandatați și bănci finanțatoare, iar BCR a avut și rolul de agent de Garanții și Bancă de Cont.

Parcul eolian de la Pecineaga este estimat să producă aproximativ 176.000 MWh pe an, suficient pentru a alimenta până la 48.000 de gospodării cu energie verde. Investiția totală în acest proiect se ridică la aproximativ 93 de milioane de euro.

Eurowind Energy, cu sediul central în Hobro, Danemarca, este prezentă pe piața din România din 2011 și are peste 570 de angajați în 15 țări europene și în SUA.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *