South Wind SRL primește aviz tehnic pentru parcul eolian de 290 MW din județul Constanța

South Wind SRL primește aviz tehnic pentru parcul eolian de 290 MW din județul Constanța

Firma South Wind SRL a obținut recent avizul tehnic de racordare pentru un proiect masiv de energie eoliană în județul Constanța. Parcul eolian propus va avea o capacitate impresionantă de aproximativ 290 de megawați (MW) și va fi amplasat în zona localităților Cerchezu-Dumbrăveni, situată în sudul județului Constanța.

Conform planurilor, noua centrală eoliană urmează să fie conectată la o stație de 400 kV, Deleni, și apoi integrată în linia de 400 kV Medgidia Sud-Varna și Medgidia Sud-Dobrudja. Această inițiativă este parte a eforturilor de extindere și modernizare a infrastructurii energetice din regiune, având potențialul de a contribui semnificativ la producția de
energie regenerabilă în sudul țării.

OX2 România, o altă companie importantă din domeniul energiei regenerabile, a anunțat că a primit autorizația de construire pentru un proiect similar, cu o capacitate instalată de 99 MW. Acest proiect, care a obținut deja un contract de racordare în martie 2023, are ca obiectiv să devină operațional până la sfârșitul anului 2025. Lucrările de construcție sunt programate să înceapă în prima parte a acestui an.

Proiectul OX2 România se află într-o fază avansată, incluzând achiziția echipamentelor necesare și finalizarea unui acord de cumpărare a energiei (PPA). Compania vizează să ajungă la o decizie finală de investiție (FID – final investment decision) în viitorul apropiat.

În plus, un al doilea proiect de 99 MW, aflat în proximitatea celui al OX2 România, este într-o etapă similară de dezvoltare și este aproape de a lua o decizie finală de investiție. Ambele proiecte sunt planificate să fie construite și să devină operaționale în aceeași perioadă de timp, consolidând astfel potențialul energetic al regiunii și contribuind la
tranziția spre o economie mai sustenabilă.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *