Expansiune record a pieței energiei eoliene offshore care se apropie de 11 miliarde de dolari

Expansiune record a pieței energiei eoliene offshore care se apropie de 11 miliarde de dolari

Energia eoliană offshore se impune ca una dintre cele mai eficiente și robuste surse de energie, având un impact semnificativ în reducerea emisiilor de CO2 și înlocuirea combustibililor fosili. Allied Market Research a făcut un studiu detaliat referitor la acestă piață iar comcluziile sale sunt că în urma evaluării din 2016 ea a ajuns la 2.727 de mii de dolari, estimându-se că va atinge 11.334 de mii de dolari în 2023, cu o creștere anuală medie de 19,4% în perioada 2017-2023.

Oportunitățile de expansiune pe această piață sunt susținute de creșterea cererii de electricitate și preferința tot mai mare pentru sursele regenerabile de electricitate. Investițiile guvernamentale crescute și utilizarea energiei eoliene offshore pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră sunt factori anticipați să alimenteze creșterea continuă a acestei piețe. Cu toate acestea, costurile inițiale ridicate și infrastructura costisitoare reprezintă provocări potențiale pentru expansiunea generală a industriei.

Momentumul din spatele energiei eoliene offshore a crescut constant, influențat de avansurile tehnologice, scăderea costurilor și conștientizarea tot mai mare a nevoii urgente de tranziție de la combustibilii fosili. În contextul angajamentelor națiunilor de a reduce emisiile de carbon, energia eoliană offshore devine esențială în atingerea acestor obiective.

Unul dintre avantajele majore ale energiei eoliene offshore derivă din potențialul său vast și neexploatat. Spre deosebire de fermele eoliene terestre, care se confruntă cu limite legate de disponibilitatea terenurilor și de conflicte legate de utilizarea acestora, fermele eoliene offshore beneficiază de spații deschise pe mare, unde resursele eoliene sunt abundente și constante. Aceasta deschide calea pentru dezvoltarea de proiecte eoliene la scară mare, capabile să producă cantități masive de energie curată.

În plus, progresele tehnologice au sporit semnificativ eficiența și viabilitatea fermelor eoliene offshore. Inovațiile în designul turbinelor, structurile de fundație și tehnicii de instalare au contribuit la reducerea costurilor și la sporirea competitivității energiei eoliene offshore în comparație cu sursele convenționale de combustibili fosili. Ca rezultat, proiectele eoliene offshore sunt în prezent dezvoltate la scară largă, cu dezvoltatori și investitori recunoscând din ce în ce mai mult potențialul economic al acestei industrii în plină dezvoltare.

Perspectivele pentru energia eoliană offshore par mai strălucitoare ca niciodată. Pe măsură ce tehnologia avansează, costurile scad, iar performanța crește, fermele eoliene offshore vor juca un rol tot mai important în mixul global de energie. Guvernele, companiile de utilități și părțile interesate din industrie intensifică investițiile în proiecte eoliene offshore, recunoscând rolul crucial pe care îl vor avea în atingerea obiectivelor climatice și energetice.

Energia eoliană offshore reprezintă o dezvoltare semnificativă în sectorul energetic, cu impact asupra reducerii dependenței de importurile de energie, reducerea poluării atmosferice și a emisiilor de gaze cu efect de seră. În plus, aceasta susține oportunități de angajare și sprijină afacerile locale.

Principalele concluzii ale studiului includ:

America de Nord este așteptată să înregistreze cel mai mare CAGR în timpul perioadei de analiză. Europa este proiectată să își mențină poziția de lider în perioada 2017-2023, cu un CAGR de 14,1% în ceea ce privește capacitatea. Regatul Unit a reprezentat aproape o treime din piața globală în 2016. China a ocupat aproximativ o nouă parte din piața globală a energiei eoliene offshore în 2016. În termeni de valoare, Danemarca se așteaptă să înregistreze un CAGR semnificativ de 13,5% în perioada de prognoză. Analiza competitivă relevă că principalii actori din industria energiei eoliene offshore adoptă diverse strategii pentru a influența piața. Acestea includ lansări de produse, dezvoltare de produse, colaborări, parteneriate și acorduri, evidențiind forțele lor, portofoliul de produse, analiza dimensiunii și a cotei de piață, rezultatele operaționale și poziționarea pe piață.

Expansiunea record a pieței energiei eoliene offshore marchează o tranziție semnificativă către sursele de energie regenerabilă și oferă o viziune promițătoare asupra unui viitor mai curat și mai durabil.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *