DeepPower raportează o creștere semnificativă a ratei de foraj geotermal cu noua tehnologie în curs de brevetare

DeepPower raportează o creștere semnificativă a ratei de foraj geotermal cu noua tehnologie în curs de brevetare

Lehi—DeepPower Inc. dezvoltatorul unei tehnologii revoluționare de foraj geotermal, a anunțat că o modelare a ratei de penetrare (ROP) realizată de Universitatea din Oklahoma a tehnologiei sale de foraj în curs de brevetare in SUA, indică o creștere cu 600% a ratei de foraj în comparație cu unele metode convenționale și o creștere de peste 300 la sută în comparație cu tehnologia concurenței de foraj cu valuri milimetrice.

Anul trecut, DeepPower a încheiat un acord de cercetare sponsorizat cu Universitatea din Oklahoma pentru un proiect condus de Dr. Salehi pentru a dezvolta o tehnologie inovatoare de foraj geotermal.

„Este o veste foarte incitantă”, spune CEO-ul DeepPower, Andrew Van Noy.

DeepPower are o opțiune exclusivă de a licenția toată tehnologia rezultată din acest proiect pentru comercializare.

„Dr. Saeed Salehi și echipa sa au confirmat acum că există un caz de afaceri foarte real pentru noua lor invenție de foraj. Următoarele faze ale studiilor tehno-economice ne vor oferi un model mai cuprinzător în ceea ce privește costul sondei geotermale, producția și alte valori importante. Aceste valori vor conduce apoi dezvoltarea unui prototip la scară de laborator, care va fi optimizat pentru a construi un foraj la scară pilot. Îl felicităm pe dr. Salehi și echipa sa pentru acest mare progres și așteptăm cu nerăbdare mai multe vești bune în viitor.”

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *