Macedonia de Nord vrea să aibă producție electrică din fotovoltaice flotabile

Macedonia de Nord vrea să aibă producție electrică din fotovoltaice flotabile

Una dintre cele mai recente inițiative pentru dezvoltarea energiei regenerabile în Macedonia de Nord implică folosirea unei subvenții de 765.158 de euro din partea Regatului Spaniei. Această subvenție are ca scop elaborarea unui studiu pentru implementarea fotovoltaicelor plutitoare, cu obiectivul principal de a reduce costurile cu electricitatea pentru stațiile de pompare ale „Vodostopanstvo” și de a preveni creșterea facturilor pentru apa folosită în agricultură la irigații.

Ministrul Agriculturii, Pădurilor și Economiei de Apă, Ljupcho Nikolovski, a semnat marți 16 ianuarie 2024, acordul de subvenție alături de reprezentanții companiei spaniole „Globaltec”, care vor oferi asistență tehnică pe parcursul proiectului. Procesul va consta în trei etape distincte: identificarea locațiilor potrivite pentru implementarea fotovoltaicelor, elaborarea conceptului și a proiectului, precum și realizarea studiului de fezabilitate. Această inițiativă beneficiază de fonduri asigurate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență Europeană, cu sprijinul Ministerului Industriei, Comerțului și Turismului al Spaniei.

Implementarea fotovoltaicelor ar trebui să conducă la o reducere semnificativă a costurilor cu electricitatea pentru stațiile de pompare ale „Vodostopanstvo”. Cu costurile acestora în creștere în ultimii ani, această soluție reprezintă o modalitate de a menține prețurile apei pentru irigații la un nivel stabil. Ministrul Nikolovski a subliniat importanța stabilității în sectorul agricol și a evidențiat că investițiile în capacitatea de furnizare a apei reprezintă o prioritate pentru Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Economiei de Apă.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

3 thoughts on “Macedonia de Nord vrea să aibă producție electrică din fotovoltaice flotabile

  1. you are in reality a good webmaster The website loading velocity is amazing It sort of feels that youre doing any distinctive trick Also The contents are masterwork you have done a fantastic job in this topic

  2. Somebody essentially lend a hand to make significantly articles Id state That is the very first time I frequented your website page and up to now I surprised with the research you made to make this actual submit amazing Wonderful task

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *