Ministerul Energiei va lansa două apeluri pe surse regenerabile

Ministerul Energiei va lansa două apeluri pe surse regenerabile

Ministerul Energiei a anunțat lansarea a două apeluri de proiecte în valoare de peste 800.000.000 de euro, cu scopul de a stimula investițiile în energia verde. Aceste inițiative, finanțate din Fondul pentru modernizare, vizează susținerea capacităților noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile. Bugetul total alocat este de 815.000.000 euro, iar sprijinul financiar se acordă sub formă de grant, cu o limită maximă de 20 de milioane euro per beneficiar, în conformitate cu ajutorul de stat.

Cele două apeluri de proiecte, care vor fi lansate la 1 martie și deschise pentru o perioadă de 90 de zile, au ca obiectiv principal reducerea costurilor cu electricitatea pentru stațiile de pompare ale „Vodostopanstvo”. Criteriul de selecție va fi prețul în EURO/MW, iar beneficiarii eligibili includ microîntreprinderi, întreprinderi mici sau mijlocii, inclusiv cele nou înființate, și întreprinderi mari implicate în producerea și comercializarea de energie electrică.

Prima categorie de apel sprijină investițiile în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum, cu alocări specifice pentru energie eoliană, hidro și solară. A doua categorie vizează sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile, cu alocări pentru aceleași tipuri de tehnologii.

Ministerul a subliniat că aceste inițiative sunt parte a eforturilor sale strategice de promovare a energiei verzi și vor contribui la atingerea obiectivelor de sustenabilitate pe termen lung. Cererile de finanțare vor fi depuse prin platforma electronică dedicată Fondului pentru modernizare, MySMIS 2021.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *