Albania deschide licitația unui parc fotovoltaic de 300MW

Albania deschide licitația unui parc fotovoltaic de 300MW

Ministerul Infrastructurii și Energiei din Albania a deschis în 15 ianuarie 2024 licitația pentru un parc fotovoltaic hibrid cu o capacitate de 300 MW. Ministru de resort, doamna Balluku, a declarat într-o conferință de presă, citată de ATS, că 17 mai 2024 va fi termenul limită pentru depunerea ofertei financiare și tehnice, iar câștigătorul va fi anunțat la 10 iulie 2024.

Doamna Balluku a explicat și de ce această licitație se numește hibridă.

Este numită hibridă, deoarece statul este pregătit să cumpere energia din aceste parcuri pentru o perioadă de 15 ani, dar fără a implica alte active. În licitațiile anterioare, pentru Karavasta și Spitallë, statul a implicat active precum terenul. Între timp, astăzi, este responsabilitatea ofertanților să ia măsuri pentru a asigura terenul sau tehnologia pentru o capacitate minimă de 10 MW și maximă de 100 MW, oferindu-le posibilitatea ca 3 entități să facă parte din această licitație cu un total de 300 MW„.

Participanții pot lua parte și prin mai multe proiecte diferite cu locații variate iar autoritățile au oferit sprijin total din partea experților ministerului de resort din Albania.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

One thought on “Albania deschide licitația unui parc fotovoltaic de 300MW

  1. you are truly a just right webmaster The site loading speed is incredible It kind of feels that youre doing any distinctive trick In addition The contents are masterwork you have done a great activity in this matter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *