Vizita ministrului la șantierul exploatării hidroenergetice de la Răstolita

Vizita ministrului la șantierul exploatării hidroenergetice de la Răstolita

Domnul Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a efectuat o vizită pe șantierul exploatării hidroenergetice de la Rastolita, situat în județul Mureș, pe 2 aprilie 2024. Scopul vizitei a fost evaluarea stadiului lucrărilor desfășurate de către compania Hidroelectrica.

Ministrul a fost însoțit de Directorul de Investiții al Hidroelectrica, domnul Bogdan Badea, care a subliniat importanța lucrărilor pentru companie și sistemul energetic al României. Domnul Badea a evidențiat că amenajarea hidroenergetică de la Rastolita este un obiectiv de investiții de interes național, valorificând potențialul hidraulic al afluenților de dreapta ai râului Mureș. De asemenea, a subliniat contribuțiile semnificative ale proiectului atât pentru producerea de energie, cât și pentru echilibrarea sistemului energetic.

În timpul vizitei, ministrul Mircea Fechet a accentuat importanța tot mai crescută a tehnologiilor de producere a energiei din surse regenerabile, subliniind contribuția proiectului la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și combaterea poluării. De asemenea, a evidențiat importanța barajului de la Rastolita pentru dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și controlul debitelor de apă în diferite condiții meteorologice.

În contextul finalizării proiectului în proporție de peste 90%, cu o investiție de peste 200 de milioane de euro, Hidroelectrica a salutat sprijinul acordat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru dezvoltarea infrastructurii hidroenergetice. Compania se angajează să continue colaborarea strânsă pentru implementarea acestor inițiative vitale pentru viitorul energetic al României.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *