George Agafiței este noul președinte RWEA

George Agafiței este noul președinte RWEA

Consiliul Director al Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA) a ales recent un nou președinte, în persoana lui George Agafiței, Director Afaceri Instituționale și Sustenabilitate al Grupului PPC România. Acesta preia conducerea de la Carlo Pignoloni, care a fost la cârma asociației în ultimii trei ani.

George Agafiței și-a început cariera în sectorul privat și a acumulat o vastă experiență în sectorul public în ultimii 11 ani, având funcții importante în Guvernul României. Începând din 2016, el a ocupat poziții precum Consilier Personal al Viceprim-ministrului și Ministrului Economiei, Consilier al Ministrului Apărării Naționale, precum și Consilier de Stat pentru sectorul economic și energetic în cadrul Cancelariei Prim-ministrului. În ultimul an și jumătate, a coordonat comitetul interministerial pentru energie.

George Agafiței a declarat: „Este un moment de sărbătoare și un moment special pentru asociație, așa că vreau să îi felicit pe toți cei implicați în parcursul constant și plin de dinamism al asociației. Preluarea funcției de președinte în RWEA este o onoare pentru mine și sper că acest moment cheie va marca intrarea asociației într-o nouă etapă, caracterizată de stabilitate, dezvoltare sustenabilă și funcționarea eficientă a pieței.”

„RWEA are multe motive de sărbătoare: aniversează 15 ani de existență, numără peste o sută de membri, se bucură de o reprezentativitate solidă în industrie și rămâne implicată în definirea unor politici strategice pentru dezvoltarea energiei regenerabile,” a adăugat Agafiței.

Sub conducerea lui George Agafiței, RWEA își propune să continue promovarea energiei regenerabile și a Tranziției Energetice în România, valorificând experiența internațională a membrilor săi.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *