Energy Advisor lansează Renergia

Energy Advisor lansează Renergia

Energy Advisor, un start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, anunță lansarea Renergia, prima aplicație mobilă din România dedicată eficientizării consumului de energie și reducerea costurilor facturilor energetice.

Renergia, primul proiect de sustenabilitate lansat în România, utilizează un algoritm inovator care combină concepte de statistică și probabilistică cu algoritmi avansați asistați de inteligență artificială. Această aplicație oferă o analiză detaliată a consumului de energie în gospodărie, generând estimări ale costurilor lunare și anuale asociate. De asemenea, furnizează informații despre potențialul de economisire la energia electrică și termică.

Start-up-ul Energy Advisor a fost selectat să participe la summit-ul COP28, Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, la invitația Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA).

Este singurul start-up din România printre cele 8 companii finaliste care vor prezenta un pitch în cadrul evenimentului IRENA NewGen Rising Stars Award 2023, desfășurat în cadrul summit-ului.

Renergia își propune să ajute utilizatorii să reducă costurile lunare cu factura la energie (electrică și termică) cu până la 30%, atunci când sunt implementate măsurile de eficiență energetică recomandate. De asemenea, aplicația poate oferi o analiză completă a amprentei de carbon în sectorul rezidențial.

Aplicația Renergia include și un instrument de dimensionare a sistemelor fotovoltaice, oferind utilizatorilor informații despre modul în care își pot produce propria energie electrică. Echipa Renergia a semnat un contract cadru cu un instalator autorizat de sisteme fotovoltaice pentru a oferi consultanță și servicii de instalare la cheie. De asemenea, explorează opțiuni de parteneriat cu instituții financiare pentru a oferi utilizatorilor finali credite verzi destinate instalării de astfel de tehnologii.

Până în prezent, investiția în dezvoltarea aplicației Renergia a depășit 300.000 de euro. Proiectul a început în iunie 2022, iar implementarea a demarat în ianuarie 2023. Echipa Renergia este formată din 12 specialiști cu expertiză în domeniul energetic, metodelor numerice avansate, software, marketing și strategie.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *