EVENIMENTE

Zeci de scoli din Marea Britanie au primit acoperisuri solare

In ultimele noua luni, peste 1.400 de module fotovoltaice au fost instalate pe 19 institutii de invatamant din Anglia, iar alte cateva scoli vor fi dotate cu instalatii fotovoltaice conectate la retea in urmatoarea perioada.

Toate sistemele solare din cadrul acestor proiecte scolare au fost instalate de catre o companie britanica, specializata in dezvoltarea de centrale solare pe teritoriul Marii Britanii. Reprezentantii firmei dezvoltatoare sustin ca pentru aceste sisteme s-au folosit module cu un impact foarte scazut asupra mediului, avand o amprenta a carbonului cu 50% mai mica decat alte module de pe piata.

Prin faptul ca si-au montat astfel de instalatii solare, aceste scoli vor avea de acum inainte o varianta sustenabila de a-si genera energia consumata, iar acest lucru este benefic si educativ pentru elevii care frecventeaza cursurile acolo, vazand sistemele PV functionale.

In cadrul procesului de productie a modulelor fotovoltaice folosite la scolile din Anglia s-a folosit exclusiv energie regenerabila, ceea ce a creditat si mai mult alegerea acestora in detrimentul altora existente pe piata de profil. Mai mult decat atat, productia s-a realizat cu ajutorul unei tehnologii inovative, extrem de eficiente, cu laser, care a scazut considerabil amprenta de carbon fata de modulele conventionale.

Dupa finalizarea acestor proiecte din sectorul de invatamant, compania dezvoltatoare intentioneaza sa se extinda si catre alte domenii de activitate din Anglia, printre care agricultura si segmentul comercial, pentru a-si construi si in interiorul acestora un portofoliu de lucrari cu instalatii fotovoltaice de acoperis.

Sursa: Renewable Energy Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design