EVENIMENTE

Vestas va avea doua noi modele de turbine

Producatorul danez de instalatii eoliene, Vestas, liderul la nivel mondial in acest domeniu, a anuntat recent lansarea anul viitor a doua noi modele de turbine, V100 si V110, ultimele variante ale modelului cu o capacitate de 2 MW.

Astfel, potrivit reprezentantilor departamentului Tehnologic, Vestas isi imbunatateste in permanenta portofoliul de produse, pentru a veni in intampinarea nevoilor determinate pe piata aflata in continua evolutie. Cu ajutorul unor tehnologii noi, in cazul acestor turbine eoliene noi, productia de electricitate va fi maximizata. 

Folosind aceeasi tehnologie ca si la varianta anterioara a V100 de 2 MW, aceste turbine noi vor oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a colecta forta vantului din zonele cu o viteza mai mica a curentilor de aer.

Modelul de turbine V100 este proiectat pentru zonele cu o viteza medie a vantului, iar varianta V110, pentru locatii cu o viteza joasa a curentilor de aer, insa ambele vor fi disponibile in versiunea de 50 si 60 de Hz. Modelul V110 va fi echipat cu pale speciale, cu o lungime de 54 de metri, care vor reduce semnificativ bugetul alocat productiei generale.

Instaland aceste modele noi pentru a-si dezvolta proiectele eoliene, investitorii vor produce cu 13.6% mai multa energie fata de modelul precedent V100 de 1.8 MW, si cu 12.4% mai multa energie fata de V90 de 1.8 MW.

Prototipul modelului V110 de 2 MW va fi dezvoltat in Danemarca in primul trimestru al anului viitor, iar productia in serie pentru noile variante V100 si V110 va incepe in cel de-al doilea trimestru al anului 2014 si respectiv in ultima parte a anului viitor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design