EVENIMENTE

Vestas – centru de asistenta in Romania

Producatorul danez de turbine eoliene Vestas, liderul la nivel mondial din acest domeniu, intentioneaza sa deschida in Romania un centru de asistenta tehnica, tinand cont de faptul ca in tara noastra functioneaza numeroase parcuri eoliene care includ turbine produse de companie.

Presedintele Vestas, Ditlev Engel, sustine ca piata energiei eoliene din Romania are in continuare un potential ridicat, in ciuda incertitudinilor de ordin legislativ, iar din acest motiv compania spera ca pana in 2014 capacitatea eoliana cumulata din Romania prin intermediul turbinelor produse de Vestas sa depaseasca pragul psihologic de 1 GW. 

Potrivit datelor statistice furnizate de catre Transelectrica, in prezent in Romania exista peste 2 GW de capacitate eoliana instalata, care beneficiaza de subventii pentru productia de energie verde.

Dupa cum a sustinut si in cadrul unui interviu, Engel motiveaza alegerea tarii noastre ca si locatie pentru acest centru de asistenta tehnica prin faptul ca Vestas a avut si are in continuare numeroase comenzi pentru livrare de echipament eolian in Romania, ducand “flota” de turbine la aproape 1 GW.

Intrebat ce parere are despre reducerea schemei de suport pe care autoritatile intentioneaza sa o aplice in viitorul apropiat pentru productia de energie regenerabila, presedintele Vestas este de parere ca o asemenea decizie va afecta mediul de afaceri din acest sector, impiedicand astfel dezvoltarea companiilor.

Compania Vestas a incheiat in luna Aprilie a acestui an un constract pentru furnizarea de turbine eoliene cu o capacitate cumulata de 72 de MW pentru ferma eoliana de la Topolog-Dorobantu.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design