EVENIMENTE

Turbine GE pentru ferma eoliana de la FantaneleGE Energy livreaza 139 de turbine eoliene dezvoltatorului CEZ Romania pentru proiectul de 347,5 megawati din Fantanele, judetul Tulcea, anunta compania printr-un comunicat de presa. Proiectul va consta in una dintre cele mai mari ferme eoliene din Europa, reprezentand cea mai mare instalatie de turbine eoliene ale GE Energy in Europa.

De asemenea, GE Energy va livra patru dintre cele mai puternice motoare Jenbacher "tip 6" cu gaz catre producatorul de energie VEST ENERGO, care va construi o instalatie de cogenerare de 14 megawati in Bucuresti, contribuind la modernizarea regiilor de termoficare locale.

Cele doua proiecte ale GE Energy in tara noastra ai ca scop modernizarea infrastructurii energetice. "Proiectele din Romania evidentiaza o tendinta regionala accentuata in domeniul energetic in tarile din Europa Centrala si de Est. Multe dintre acestea profita de progresele in domeniul tehnologiilor energetice, de liberalizarea sectorului energetic si de accesul la finantare pentru a moderniza infrastructura energetica existenta", a declarat Rod Christie, CEO al GE Energy pentru Europa Centrala si de Est, Rusia si CSI.

Turbinele eoliene de la GE urmeaza sa fie instalate si puse in functiune intre lunile aprilie si decembrie 2009. Conform Asociatiei Europene pentru Energie Eoliana, la inceputul anului 2008 Romania avea o capacitate instalata de energie eoliana de 8 megawati. Guvernul a stabilit ca obiectiv adaugarea unei capacitati de 200 megawati pana la sfarsitul anului 2010. Proiectul Fantanele va permite depasirea acestui obiectiv la nivel national.

Proiectul VEST-ENERGO va sustine Planul national de actiune pentru eficienta energetica al Romaniei in vederea unei modernizari agresive a retelelor de termoficare municipale si industriale ale tarii. Sprijinul GE reprezinta un impuls pentru planurile Romaniei de modernizare a regiilor de termoficare locale si de imbunatatire a standardelor nationale de eficienta energetica in vederea respectarii liniilor directoare ale UE privind eficienta. Cogenerarea este mai eficienta si presupune un consum mai redus de combustibil fosil decat echipamentele care genereaza separat energie termica si electrica. UE a indemnat statele membre sa extinda utilizarea cogenerarii pentru a putea indeplini obiectivele in domeniul eficientei.

sursa: www.green-report.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design