EVENIMENTE

Turbine eoliente plutitoare

 

Compania norvegiană StatoilHydro are in lucru 2,3  megawati de turbine eoliene plutitoare .
Sistemul este simplu : in partea de sus este elicia iar pe fundul mării trei puncte de ancoră.
Se speră că avand 80 de metri diametru, instalate la 65 de metri adancime in mare, turbinele Siemens vor fi comparative cu instalaţii tradiţionale de vant. Compania planifică să aibă primul prototip, gata in toamna anului 2009, atunci cand acestea vor incepe testele de fezabilitate pentru a evalua modul in care aceasta raspunde la vanturile de mare. O macheta de  3 metri a fost deja testata intr-un laborator cu  simulator de val si vant.

"Energia eoliană nu este incă o tehnologie matura, precum cea terestra si pana la comercializarea şi dezvoltarea pe scară largă, este un drum lung. Un aspect important al proiectului este, prin urmare, de cercetare şi dezvoltare ", spune seful de la New Energy StatoilHydro Alexandra Bech Gjorv. "Dacă vom reuşi, v-om face  un pas important in industria producerii energiei eoliene offshore. Turbine eoliene plutitoare pot să aducă o contribuţie majoră la energia lumii dar sunt provocări tehnice şi comerciale care trebuiesc rezolvate. Dacă dorim sa reusim, va trebui să cooperam indeaproape cu autorităţile. Ca şi in cazul altor tehnologii de energie regenerabilă, energia eoliană plutitoare va fi dependentă de schemele de incurajare economice pentru a fi viabilă din punct de vedere al costurilor " declara Alexandra Bech Gjorv.

Sursa : http://www.statoilhydro.com/

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design