EVENIMENTE

Tomis Team va construi cel mai mare parc eolian din Romania

 

Tomis Team va construi in Dobrogea cea mai mare ferma eoliana din Romania, cu o putere instalata de 600 MW, ce urmeaza a fi pusa in functiune in vara lui 2009, acesta fiind cel mai avasant proiect de acest fel, a declarat directorul general al Transelectrica, Stelian Gal, informeaza The Money Chanel.

"Tomis Team va dezvolta in Dobrogea o ferma eoliana cu o putere instalata de 600 MW, cea mai mare din tara pana acum, ce urmeaza a fi pusa in functiune vara viitoare, in 2009, cand va furniza in sistem primul megawatt ora produs. Pana in acest moment, avizele tehnice de racordare emise pentru centralele electrice eoliene (zonele Dobrogea si Moldova) depasesc 2.000 MW putere instalata", a declarat directorul general al transportatorului de electricitate, Stelian Gal.

De asemenea, tot in Dobrogea, in localitatea Tariverde, Iberdrola si Eolica Dobrogea vor construi un parc de turbine eoliene cu o putere finala instalata de 1.500 MW, dupa ce in prima faza va avea 600 MW. Potrivit estimarilor, acest parc ar urma sa fie pus in functiune dupa 2010, a mai spus Stelian Gal.

Investitiile necesare pentru fiecare megawatt instalat se ridica la circa 1,5 milioane euro. Ceea ce inseamna ca ferma eoliana dezvoltata de Tomis Team ar putea necesita investitii de aproximativ 900 milioane euro.
Transelectrica este operatorul national de transport al energiei electrice, care asigura accesul reglementat la reteaua electrica de transport pentru toti participantii la piata.

sursa: http://www.green-report.ro/

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design