EVENIMENTE

Taxe anti-dumping de 42,1% pentru producatorii chinezi de fotovoltaice

Taxe anti-dumping de 42,1% pentru producatorii chinezi de fotovoltaiceOficialii europeni au decis impunerea unei taxe anti-dumping de 42,1% pentru companiile chineze producatoare de module fotovoltaice, masura care a intrat in vigoare astazi, 28 Noiembrie, dupa ce ieri actul normativ a fost publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Verificarile in acest sens au fost anuntate in luna Februarie a acestui an, iar in luna Aprilie s-a demarat o alta ancheta anti-subventie.

In cadrul acestei ample investigatii au fost si cateva companii chineze care au colaborat cu autoritatile de la Bruxelles, astfel ca acestea vor plati tarife usor mai scazute decat restul producatorilor din China, cel mai mic tarif urmand a se aplica Henan Yuhua, respectiv 17.1%, pentru marja de dumping mai mica a companiei.

Mai mult decat atat, oficialii europeni se asteapta ca producatorii chinezi care au incetat productia din cauza presiunii datorate sticlei solare din China la pret extrem de mic sa inceapa din nou.

Spre exemplu, compania Centrosolar si-a vandut segmentul de fabricare a sticlei solare catre belgienii de la Ducatt in luna Mai, pentru o taxa nominala, in contextul in care incepuse sa piarda profit inca din anul 2012.

Documentul UE de impunere a noilor taxe anti-dumping pentru China poate fi consultat aici.

Sursa: Solar Power Portal

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design