EVENIMENTE

Taxa de 20% pe energia regenerabila, reclamata de industria PV din Bulgaria

DTaxa de 20% pe energia regenerabila, reclamata de industria PV din Bulgariaecizia autoritatilor de la Sofia de a institui o taxa suplimentara de 20% pe proiectele de energie alternativa a provocat agitatie in interiorul sectorului fotovoltaic din Bulgaria, potrivit Asociatiei Bulgare pentru Energia Fotovoltaica, care sustine ca aceasta masura va descuraja investitorii straini pentru proiecte noi si va opri progresul inregistrat pana acum in tara vecina.

Mai mult decat atat, Asociatia a mai declarat, prin intermediul reprezentantilor sai, ca membrii sai se vor folosi de toate mijloacele legale pentru a-si proteja drepturile in calitate de investitori in spatiul Uniunii Europene. Potrivit presei locale, instituirea acestei taxe ar urma sa aduca la bugetul de stat aproximativ 160 de milioane de leva, insa Ministrul bulgar de Finante sustine ca taxa a fost gandita ca o masura-tampon.

In replica, Asociatia Bulgara pentru Energia Fotovoltaica sustine ca recunoasterea faptului ca sumele colectate vor fi folosite ca un tampon reprezinta recunoasterea de catre autoritatile guvernamentale a lipsei unei strategii financiare si a unei gandiri economice eficiente.

In plus, acelasi organism a subliniat faptul ca masura va afecta un sector format din peste 200 de companii locale si internationale mici si mijlocii care au investit peste 4 miliarde de euro in producerea de energie regenerabila din Bulgaria si deci in economia locala. Ca atare, taxa impusa va descuraja investitorii din a mai incepe proiecte noi in Bulgaria, considerandu-se ca masura a fost luata orbeste si fara o dezbatere in prealabil.

Sursa: PV Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design