EVENIMENTE

Stadionul din Haga va fi dotat cu panouri fotovoltaice

Acoperisul stadionului de fotbal din Haga va sustine in curand o instalatie fotovoltaica formata din 2.900 de module solare. Investitia nu se opreste insa numai la montarea acestor panouri fotovoltaice.

Sistemul solar care va fi instalat pe acoperisul stadionului din Haga va avea o productie de circa 725 kWp si va fi unul din cele mai mari proiecte fotovoltaice de acoperis din Olanda. Cu ajutorul acestei instalatii solare de la stadion, cantitatea de emisii de CO2 eliberate in atmosfera va fi redusa cu circa 272 de tone pe an, iar electricitatea generata este suficienta pentru acoperirea necesarului electric din 200 de locuinte.

Acest proiect va contribui substantial la indeplinirea planurilor orasului Haga, si anume acelea de a deveni neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon pana in 2040. Unul din directorii zonali ai companiei care va livra panourile fotovoltaice necesare sistemului solar sustine ca acest proiect reprezinta un pas important in ceea ce priveste introducerea utilizarii energiei solare in lumea sportului.

Stadionul are o capacitate de 15.000 de locuri si este folosit nu numai pentru meciuri de fotbal, ci si pentru hochei pe iarba. Lucrarile de constructie pentru instalarea sistemului fotovoltaic sunt programate pentru aceasta vara, dupa ce Cupa Mondiala la Hochei, care se va desfasura pe stadionul din Haga, va lua sfarsit.

Compania care produce panourile solare pentru stadionul din Haga a stabilit standardul pentru utilizarea tehnologiei solare in lumea sportului in 2004, cand a construit un sistem solar pe acoperisul Stade de Suisse din Berna, Elvetia. La acea vreme proiectul a reprezentat cel mai mare sistem solar din lume instalat vreodata pe acoperisul unui stadion.

De atunci, cele 8.000 de panouri fotovoltaice genereaza anual o cantitate de electricitate verde de aproximativ 1.124.045 kWh.

Sursa: Energetica International

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design