EVENIMENTE

Spania va avea prima sa ferma eoliana offshore

Producatorul de turbine eoliene Gamesa a inceput livrarea din portul Bilbao cu destinatia Insulele Canare a componentelor necesare instalarii unei turbine eoliene offshore cu o capacitate de productie de 5 MW.

Astfel, aceasta masura este vazuta ca un punct de plecare pentru prima turbina de vant montata in larg din Spania, care va fi localizata in regiunea Gran Canaria, in cheiul Arinaga din Insulele Canare.

In cursul zilei de vineri, specialistii Gamesa au incarcat cele trei pale ale turbinei, nacela si turnul intr-o nava cu destinatia Insulele Canare, care in cursul zilei de ieri inca nu ajunsese la punctul final al calatoriei.

Palele au fost produse la fabrica Gamesa din Aoiz, fiecare avand o lungime de 62.5 metri si o greutate de 15 tone. Acestea sunt cele mai mari pale de turbina eoliana care au fost vreodata produse si transportate in Spania si printre cele mai mari construite pana acum in intreaga Europa.

Nacela a fost produsa la fabrica Gamesa din Zaragoza, cantareste 72 de tone, are o lungime si latime de 12.5 metri si o inaltime de patru metri. De asemenea, turnul turbinei, care are o inaltime de aproape 90 de metri, a fost construit in urma unui parteneriat incheiat intre Gamesa si Daniel Alonso. 

Nava este programata sa ancoreze in portul Arinaga spre sfarsitul acestei saptamani, moment din care expertii Gamesa vor incepe asamblarea prototipului turbinei model G128. Din estimarile companiei, uriasa turbina eoliana offshore din Spania va incepe sa produca energie in cel de-al treilea trimestru al acestui an, iar in urmatoarele luni Gamesa va primi toate certificarile necesare pentru ca din 2014 sa inceapa instalarea unei serii de turbine.

Mai mult decat atat, in afara de proiectul offshore cu o capacitate de 5 MW care va fi localizat in cheiul Arinaga, specialistii Gamesa mai au in plan si demararea operatiunilor de dezvoltare a unei noi generatii de turbine eoliene offshore de mari dimensiuni (7-8 MW), obiectiv care va fi atins pe termen mediu sau lung.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design