EVENIMENTE
Spania reduce subventiile

In Spania, austeritatea bugetara are repercusiuni asupra constructiei de instalatii de productie de electricitate din sursa solara.

Ministerul Industriei a elaborat un proiect de lege prin care subventiile scad cu 46% pentru construirea de centrale fotovoltaice la sol, cu 25% pentru instalatii de amploare de panouri solare pe acoperis si cu 5% pentru instalatii mici pe acoperis.

Proiectul de lege trebuie aprobat de autoritatea spaniola de reglementare a energiei, CNE.

Ajutoarele de stat pentru energia regenerabila au facut din Spania unul din principalii producatori de energie electrica eoliana si solara, dar in acelasi timp au incitat companiile specializate sa se indatoreze pentru a investi mai mult.
Datoriile companiilor de electricitate garantate de stat si care au primit subventii au atins 6,5 miliarde de euro in 2009.

Spania este al doilea producator mondial de energie solara, avand, pana la sfarsitul anului 2010, o capacitate de productie de peste 4.000 MW, potrivit estimarilor.

Reducerile anuntate vor afecta activitatea intreprinderilor specializate in energii regenerabile, cum sunt companiile spaniole Abengoa si Solaria, compania germana Q-Cells si compania americana First Solar.

sursa:
Yahoo Finance 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design