EVENIMENTE

SolarWall - tehnologie revolutionara


O noua tehnologie solare creata de Canada pentru a produce caldura si electricitate a fost utilizata in aceasta vara in timpul jocurilor Olimpice de la Beijing.

Sistemul, numit SolarWall, combinat cu panouri solare, a fost instalat pe acoperisul unei cladiri unde se afla un centru de servicii si o clinica medicala pentru atleti, la Beijing. Sistemul produce cu 200 - 300% mai mult curent electric decat un sistem conventional de panouri solare si permite reducerea cu 75% a consumului total de energie din cladire prin comparatie cu alte cladiri din capitala Chinei.

Principala functie a Solar Wall este sa produca energie termica cu ajutorul luminii soarelui. Dispozitivul este compus din panouri metalice cu perforatii minuscule, suficient de mari pentru a lasa sa intre aerul incalzit de soare, dar prea mici ca sa patrunda apa de ploaie. Este mai ieftin si mai eficient pe plan energetic decat majoritatea tehnologiilor solare existente.

Sistemul de panouri solare si Solar Wall este folosit diferit in functie de anotimp. Vara, energia termica produsa de sistemul SolarWall este extrasa cu ajutorul ventilatoarelor asezate sub panourile solare si se produce mai mult curent electric, iar eficacitatea panourilor solare creste.

Iarna, sistemul pre-incalzeste aerul pentru ventilarea cladirii : aerul preincalzit de soare este suflat prin perforatiile panourilor in sistemul de ventilatie al cladirii.

Deocamdata, sistemul panouri solare plus Solar Wall este in stadiu demonstrativ, dar in curand s-ar putea gasi pe piata. Sistemul a fost testat in timpul JO de vara pentru producerea de electricitate, iar in toamna si in iarna acestui an va fi folosit ca sursa de caldura suplimentara.

sursa: FABRICA DE BANI

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design