EVENIMENTE
Sisteme fotovoltaice racordate la retea

Sisteme fotovoltaice racordate la reteaSistemele fotovoltaice racordate la retea sunt acele instalatii solare a caror productie de electricitate este injectata total sau partial in sistemul energetic national si pentru care proprietarii primesc subventii, sub forma Certificatelor Verzi, care se tranzactioneaza pe o piata speciala.

Astfel, sistemele fotovoltaice racordate la retea pot fi sub forma unor parcuri solare industriale pe pamant construite special cu aceasta destinatie sau instalatii suspendate montate pe acoperisurile unor constructii comerciale (hale, fabrici, depozite etc.) care folosesc o parte din electricitate pentru procesul de productie, iluminat etc.), iar surplusul este livrat in retea, contracost.

Aceeasi este si situatia cladirilor rezidentiale, in care proprietarii folosesc energia generata de panouri pentru a alimenta consumatorii din locuinta, iar excesul este injectat in reteaua nationala, nemaifiind astfel nevoie de baterii de stocare. Acest fapt genereaza si costuri mai reduse ale investitiei, deoarece acumulatorii solari, in functie de capacitatea de stocare, pot reprezenta pana la 40% din totalul cheltuielilor. De aceea, si mentenanta acestor sisteme este mai usor de realizat decat in cazul sistemelor independente (off-grid), deoarece bateriile de stocare sunt acelea care solicita cel mai des atentia specialistilor.

Asadar, cel mai mare avantaj pe care il prezinta aceste sisteme fotovoltaice racordate la retea este exploatarea integrala a energiei fotovoltaice furnizate de panouri, stocarea fiind de capacitate infinita in retea, urmat de durata de viata prelungita a sistemului. Ca atare, va rezulta o energie pura, eliminandu-se necesitatea reciclarii bateriilor.


Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design