EVENIMENTE

SEAT a finalizat cel mai mare sistem PV din sectorul auto mondial

SEAT a finalizat cel mai mare parc PV din sectorul auto mondialProducatorul de autovehicule SEAT, care a devenit parte a gigantului VW, a finalizat de curand pe acoperisurile uneia din fabricile sale din Spania o instalatie fotovoltaica de 11 MW, cel mai mare sistem fotovoltaic din industria auto pana in prezent.

Lucrarile la acest sistem au inceput inca din 2010, la proiect participand si partenerul Gestamp Solar, care activeaza ca dezvoltator in industria solara, iar costurile finale sunt estimate la circa 35 de milioane de euro.

Instalatia consta intr-un numar de 53.000 de panouri fotovoltaice montate pe o suprafata de 276.000 de mp, pe acoperisul fabricii si depozitelor producatorului auto, facand din acest proiect un element deosebit de important pentru sectorul auto.

Reprezentantii VW sustin ca acest sistem fotovoltaic va genera anual o cantitate de aproximativ 15 milioane de kWh, suficient pentru a acoperi un sfert din electricitatea necesara procesului de productie a noului model de SEAT Leon.

In ceea ce priveste beneficiile asupra mediului, sistemul fotovoltaic instalat de poducatorul spaniol scuteste emisia a 7.000 de tone de CO2 anual, cam de 9 ori cantitatea de noxe absorbita de Central Park din New York.

Despre intentia celor de la SEAT si VW de a-si “inverzi” productia de automobile noi am mai vorbit si aici.
 
Din ce in ce mai multi producatori mari la nivel global isi concentreaza investitiile catre eficienta energetica si energia regenerabila, printre ei numarandu-se producatori auto precum cei mai sus mentionati, giganti din industria electronica precum Apple, Microsoft sau Intel, dar si Facebook, Google sau lantul de magazine IKEA.

Sursa: CleanTechnica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design