EVENIMENTE


Se cauta specialisti in energie regenerabila

Exista o cerere substantiala de experti in domeniul energiei regenerabile, mai ales pe fondul avantului pe care l-a luat aceasta ramura in ultimii ani in tara noastra, datorat schemei foarte generoase de sprijin implementate de autoritatile romane. 

Aceasta masura a adus in Romania investitii de miliarde de euro, in ciuda recesiunii de la nivel global. Astfel, ferme eoliene au aparut peste tot in tara, insa dezvoltatorii au fost nevoiti sa “importe” specialisti, deoarece piata locala in domeniu nu este inca foarte ofertanta. 

La nivel european, sectorul energiilor regenerabile crease pana in 2010 peste 560.000 de locuri de munca, iar Agentia Romana pentru Energie Eoliana estimeaza ca pana in acest moment sectorul eolian a generat in Romania aproximativ 3.000 de locuri de munca, fiecare Gigawatt de energie eoliana producand peste 1.500 de joburi.

Anul trecut, dezvoltatorii din sectorul eolian si cel fotovoltaic au cautat in Romania tehnicieni sau ingineri mecanici si electromecanici, dar si cei cu mai putin de trei ani experienta in domeniu au fost la mare cautare pentru proiecte solare si de vant. La recrutarea si selectia candidatilor, firmele care intermediaza angajari precizeaza ca limba engleza este o cerinta obligatorie pentru posturi de acest gen.

Reprezentantii unei astfel de companii de recrutare sustin ca in ceea ce priveste managerii pentru proiecte de energie regenerabila din Romania, acestia au fost anul trecut in mare masura straini, deoarece tara noastra nu are inca suficienti experti pentru a acoperi toata plaja de proiecte eoliene, care sa aiba si abilitatea de a coordona la randul lor echipe de personal specializat.

Crearea de locuri de munca in industria energiilor regenerabile a inceput sa ia avant in urma cu patru ani, cand multi investitori straini au demarat proiecte la nivel local, incurajati de sprijinul oferit de autoritati, prin certificatele verzi.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design