EVENIMENTE
Scottish Water anunta proiectul sistemului hidroenergetic in valoare de 20 milioane de £


Scottish Water va intreprinde un proiect ce vizeaza sistemul hidroenergetic in valoare de 20 milioane de £, care va utiliza fluxul din conductele  de alimentare cu apa de mare pentru a genera energie electrica si pentru a proteja instalatiile de tratare a apei din caderile de tensiune.

Sistemele hidroenergetice ar putea reduce costurile de energie pentru tratarea apei cu 10%.Apa si tratarea apei reziduale este consumatoare de energie intensa si complexa, iar majoritatea energiei este folosita la pomparea apei. Chiar si cu o calitate înalta de apa bruta, în Scotia, multa energie este necesara pentru tratarea apei in vederea îndeplinirii standardelor stabilite de Drinking Water Quality Regulator and the Scottish Environment Protection Agency (SEPA).

Sistemele hidroenergetice se vor folosi de existenta cladirilor Scottish Water si de asemenea  se are in vedere construirea unor cladiri mici si a infrastructurii de electricitate pentru a transfera energia electrica de la sursa înapoi la statiile de tratare a apei. Una din infrastructurile de electricitate va fi independenta ca functionare, astfel încât orice pierdere majora de catre companiile de energie nu ar afecta aprovizionarea cu apa a clientilor.

În plus fata de acest proiect, Scottish Water Horizons,  sectorul comercial al Scottish Water, a instalat recent o turbina de hidroenergie la tratarea apei in Stirling. Acest lucru este pentru a crea hidroenergie, care este apoi vânduta retelei nationale.

sursa: www.renewableenergyfocus.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design