EVENIMENTE

Romania, in top 10 UE la productia de energie eoliana

Romania, in top 10 UE la productia de energie eolianaPotrivit unui studiu realizat de catre membrii SUNE (Asociatia Patronala Surse Noi de Energie), in acest moment tara noastra ocupa locul al zecelea in topul tarilor membre ale Uniunii Europene in functie de productia de energie eoliana generata de instalatiile operationale.

Astfel, in urma productiei de aproape 2.400 de MW, Romania este surclasata de Germania, care se afla in fruntea topului, cu 30 de GW, urmata de Spania pe locul al doilea cu peste 20 de GW si de alte tari precum Anglia, Italia si Franta.

In ceea ce priveste instalatiile fotovoltaice, acestea au o capacitate instalata in Romania de putin peste 500 de MW, in conditiile in care la nivel global exista o capacitate cumulata de 100 de GW, din care peste 70 de GW numai pe teritoriul Uniunii Europene, consumul anual al tarii noastre fiind de 7 GW; asadar capacitatea fotovoltaica la nivelul comunitatii europene este de zece ori mai mare decat consumul anual de electricitate al tarii noastre.

In prezent, cel mai mare producator de energie fotovoltaica la nivel global este Germania, cu 32 de GW, insa reprezentantii SUNE sustin ca aceasta va fi detronata in urmatorii ani de China, avand in vedere ca 70% din producatorii de panouri fotovoltaice sunt chinezi. In prezent, China se afla pe locul al treilea la nivel mondial, cu 8.000 de MW.

Sursa: Solar Magazin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design