EVENIMENTE

ProLogis se indreapta spre energia verde


ProLogis, proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, va inchiria spatiile de pe acoperisul firmei Portland General Electric, companie de utilitati electrice care deserveste aproximativ 813.000 de clienti rezidentiali, comerciali si industriali din Oregon, in vederea construirii mai multor sisteme fotovoltaice in Portland, cu o capacitate totala de 1,1 megawati (MW).

"Compania ProLogis este dedicata procesului de implementare a unui numar suficient de sisteme de energie regenerabila pentru a obtine o capacitate combinata de generare de peste 25 de milioane de kilowati ora (kWh) pe an pana in 2010, iar acest proiect cu PGE ne va ajuta cu siguranta sa atingem acest obiectiv", a declarat Jack Rizzo, Managing Director of Global Construction in cadrul ProLogis.

Sistemele de panouri solare vor fi instalate pe acoperisurile a trei centre de distributie ale ProLogis din zona Portland. Cel mai mare dintre acestea va avea o capacitate de 534 kilowati (kW) si va fi instalat pe acoperisul unui centru de distributie cu suprafata de aproximativ 23.000 mp din cadrul ProLogis Park PDX din partea de nord-est a orasului Portland. Restul de 574 kW va fi instalat pe acoperisul altor doua centre de distributie din cadrul ProLogis Park PDX Corporate Center East, aflat in apropiere. Termenul de finalizare a constructiei este preconizat pentru decembrie 2008.

Potrivit reprezentantilor companiei, acest proiect va fi cel mai mare proiect de instalare de sisteme fotovoltaice din partea de nord-vest a Pacificului.

"Fiecare instalatie va presupune realizarea unui material solar integrat de grosimea peliculei de film, fiind usor si necesitand mai putin sprijin structural decat panourile solare traditionale cu cristale. Solar Integrated Technologies a fost aleasa pentru a realiza proiectul si instala sistemul; compania a mai cooperat cu ProLogis la realizarea de sisteme de energie solara atat in Franta, cat si in Spania", mai arata cei de la Prologis.

US Bank si PGE au infiintat SunWay 2, LLC pentru detinerea si operarea sistemului, precum si pentru asigurarea creditelor solare de stat si federale in vederea sustinerii finantarii proiectului.

Energy Trust of Oregon, Inc. (ETO), o organizatie non-profit dedicata promovarii eficientei energetice si energiilor regenerabile curate, furnizeaza stimulente in valoare de 1 milion de dolari pentru a contribui la finantarea acestui proiect. Toata energia generata va fi introdusa direct in reteaua electrica existenta a PEG si va fi furnizata clientilor.

ProLogis are in prezent aproximativ 6 MW din proiecte de sisteme fotovoltaice instalate sau in curs de dezvoltare la nivel mondial. In luna martie a acestui an compania a anuntat inchirierea unei suprafete de acoperis de peste 55.700 mp catre Southern California Edison pentru o instalatie de 2,4 MW. Anuntul a marcat prima tranzactie de acest gen din Statele Unite si face parte dintr-un proiect solar pe cinci ani, de 250 MW. In Europa, ProLogis detine instalatii solare in Franta, Spania si Germania. In plus, compania a finalizat instalarea a trei turbine eoliene, toate in Japonia, cu o putere totala de 68 kilowati (kW).

Centrul a fost construit in conformitate cu standardele instituite de Consiliul pentru Cladiri Verzi al Statelor Unite (United States Green Building Council - USGBC) pentru certificarea LEED, standardul national pentru constructiile ecologice, si se preconizeaza ca va obtine statutul de LEED Gold. ProLogis este cel mai mare furnizor de spatii de distributie din Portland, cu aproximativ 344.000 mp in proprietate, administrare sau in curs de dezvoltare.

ProLogis este unul din cei mai mari proprietari, manageri si dezvoltatori de spatii de depozitare si distributie, cu operatiuni pe 132 piete din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 40,4 miliarde dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 50,4 milioane mp, in 2.884 proprietati, la 30 iunie 2008.

Printre clientii ProLogis se numara producatori, firme de retail, societati de transport, furnizori de servicii logistice si alte societati cu activitati de distributie la scara larga. Cu sediul in Denver, Colorado, ProLogis are peste 1.500 de angajati in intreaga lume.

sursa: www.wall-street.ro


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design