EVENIMENTE

Proiectele eoliene din zona Dobrogei - blocate de pasivitatea autoritatilor

 

Piedica majora in realizarea proiectelor eoliene este pasivitatea autoritatilor locale si lipsa unui cadru de reglementare adecvat promovarii acestui tip de investitii, problema legata de insuficienta infrastructurii fiind una falsa, spun reprezentantii CEZ Romania, posesorul celui mai mare proiect eolian de 600 MW la nivel european care urmeaza sa fie dezvoltat in zona Dobrogei.

"Proiectele in productia de electricitate din surse eoliene sunt intarziate de neimplicarea autoritatilor si uneori de reactia negativa a acestora,iar cadrul de reglementare existent nu stimuleaza suficient realizarea de astfel de proiecte", a declarat Doru Voicu, business development manager in cadrul CEZ Romania.
Oficialii companiei de distributie a energiei Transelectrica au declarat recent ca au primit solicitari de racordare pentru circa 12.000 MW pentru proiectele eoliene ceea ce ar echivala cu punerea in functiune a inca unui sistem electroenergetic.
"Romania este o tara atractiva pentru CEZ ca investitor, am demonstrat asta in 2005 cand am preluat Electrica Oltenia", a mai spus oficialul companiei care va dezvolta proiecul eolian de 1,1 mld. euro.
In afara de segmentul eolian, CEZ mai este implicat intr-o serie de proiecte printre care se numara reactoarele 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda.
 
sursa: http://www.zf.ro/

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design